U bent hier

Catatumbo bliksem

De Catatumbo bliksem is een bijzonder natuur verschijnsel boven het Meer van Maracaibo. De bliksem is maar liefst 200 nachten per jaar waar te nemen en zijn het heftigst wanneer de lucht vochtig is.De flitsen zijn soms zo'n 150 keer per minuut te zien. Een fenomenaal verschijnsel!

Dag 1

Vertrek vanuit Mérida richting het nevelwoud. De reis gaat door kleine dorpjes en koffie plantages van de Andes naar de vallei van Maracaibo. Af en toe wordt er een stop gemaakt om bv te lunchen. In de namiddag aankomst in Puerto Concha waarvandaan er verder per boot gereisd wordt. Door tropische bossen varen we naar het Maracaibo meer en de Ologa lagune waar het eenvoudige onderkomen is. Met een beetje mazzel laten apen, zoetwater dolfijnen en toekans zich zien. Na het diner met de gids naar het punt waar de bliksem het mooist te zien is. Overnachting in een hangmat bij de lagune.

Dag 2

In de ochtend een boottocht door de mangrove bossen waar duizenden soorten vogels zich op hun gemak voelen.  Daarna gaat het weer terug naar Mérida.