U bent hier

Rondreis Venezuela anders 18 dagen

Route: Andes-Merida-Los Llanos-Canaima met Angels Falls-Orinoco Delta-Paria/Cumana (strand)

Venezuela is een land vol natuurschoon, van besneeuwde bergtoppen tot tropische stranden en hete jungle tot honderden metershoge tafelbergen en watervallen.
Hoogtepunten van deze 18 daagse reis: het Andesgebergte en de Paramo hoogvlaktes, vervlogen tijden in koloniale bergdorpjes, de savanne van Los Llanos, de Angel Falls, de Orinoco Delta omringd door jungle en de mooie stranden aan de Caribische kust.

Dag 1 Caracas

Aankomst in Caracas en transfer naar het hotel op slechts 10 minuten van het strand en buiten de stad gelegen. Incl. ontbijt.

Dag 2 De Venezolaanse Andes

Vlucht El Vigia. Transfer naar een sfeervolle estancia in het San Eusebio nevelwoud, een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Kolibries en andere tropische vogels komen geregeld aanwippen. Incl. alle maaltijden.

Dag 3 Jají – Mérida

Bezoek aan het mooie koloniale bergdorpje Jají in de Cordillera Oriental met talrijke koloniale huizen, kerken en musea. ’s Middags naar de stad Mérida, het hoogste punt van Venezuela. De Plaza Bolívar, de kathedraal en de vele koloniale gebouwen zijn een lust voor het oog. Overnachting. Incl. ontbijt en lunch.

Dag 4 De Paramo hoogvlakte

Via een schitterende route door de bergen naar de Paramo hoogvlakte waar de ‘frailejon’ , een soort reuzenedelweiss, groeit. Bezoek aan de plek waar condors worden geherintroduceerd. Verder naar de Pico Aguilar (4118 m), en het Laguna Mucbaji Park (3800 m) met een spiegelachting ‘zwart’ meer, de Laguna Negra. Overnachting. Incl. ontbijt en lunch.

Dag 5+6 Los Llanos

Transfer naar de Llanos, een savanne-achtig gebied doorsneden door rivieren, een prima plek om dieren te observeren. Overnachtingen in een ‘hato’, een authentieke Venezolaanse veeboerderij, met zwembad!
In een 4x4 onder begeleiding van een gids op pad om onder andere iguana’s, kaaimannen, kapucijnaapjes, anaconda’s en capibara’s  te spotten. De brulapen laten zich horen en met wat geluk laat de reuzenmiereneter zich zien. Alle maaltijden inbegrepen.

Dag 7 Puerto Ordaz

Transfer naar de luchthaven van Barinas voor de vlucht naar Puerto Ordaz, via Caracas. Aankomst en transfer naar een boutique hotel. Incl. ontbijt en lunch.

Dag 8 Canaima

Vlucht naar Canaima die al een belevenis op zich is. Het uitzicht op de ‘tepui’s’ (tafelbergen) is schitterend! Met de boot naar de Sapo watervallen waarachter je kunt lopen, nat word je zeker! Met houten kano’s naar de lodge met uitzicht op de ‘tepuis’. Overnachting. Alle maaltijden inbegrepen.

Dag 9 Canaima – Angel Falls

Per houten kano door de savanne. Een mooiere plek om te ontbijten kan bijna niet, vlakbij Orchidee Island middenin de natuur. Verder per boot en te voet door een paradijselijk woud met palmbomen naar de Angel Falls, met bijna 1000 meter de hoogste waterval ter wereld!  Alle maaltijden inbegrepen.

Dag 10 Canaima – Angel Falls – Puerto Ordaz

Vlucht over de Angel Falls. Zo zie je de watervallen in een heel ander perspectief, onvergetelijk!  Vlucht naar Puerto Ordaz. Overnachting incl. ontbijt en lunch.

Dag 11 Orinoco Delta

Transfer naar de Orinoco Delta. De fauna is uitbundig: apen, krokodillen, schildpadden, slangen als de anaconda, rivier dolfijnen, otters en vogels als papegaaien, macaws en reigers. Het is het land van de Waro indianen die langs de rivier leven. Overnachting in de lodge aan de rivier. Alle maaltijden inbegrepen.

Dag 12+13 Paria

Wake-up call door de jungle geluiden en transfer van ca 7 uur naar Paria. Overnachting in een heerlijk hotel aan de kust gelegen, met zwembad. Lekker om even bij te komen. Incl. ontbijt.

Dag 14 Rio Caribe

Bootrit naar Playa Medina, één van de mooiste stranden aan de Caribische kust. Gegrilde vis onder de palmbomen, wat wil een mens nog meer! ’s Middags naar de posada met hangmatjes en een zwembad. Incl. ontbijt.

Dag 15 Cumaná

Na het ontbijt wordt er eerst een bezoek gebracht aan een cacao fabriekje. Transfer naar Cumaná, overnachting. Incl. ontbijt.

Dag 16 Caracas

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Caracas. Overnachting vlakbij de luchthaven. Incl. ontbijt.

Dag 17 Naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Dag 18 Aankomst

Verlenging Los Roques

We kunnen deze reis onder andere verlengen met een aantal dagen op de eilanden archipel Los Roques. De eilandjes behoren tot de mooiste in het Caribische gebied met parelwitte stranden en kleurrijke koraalriffen. Actief duiken of snorkelen, of lekker een paar dagen ontspannen met een boek erbij.
• 3 overnachtingen in een posada
• retourvlucht van / naar Caracas
• transfers
• alle maaltijden

Prijs verlenging vanaf € 455,-- per persoon

Uiteraard kan deze reis naar wens nog verder uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!

 

Download extra informatie
Vraag een offerte aan