U bent hier

21 daagse rondreis. Route: Havana- Viñales- Las Terrazas-Cienfuegos-Trinidad- Sierra Maestra- Santiago de Cuba- Baracoa-strand-Havana. Onderstaande is slechts een voorbeeld en kan geheel naar wens worden aangepast.

Dag 1+2 Havana

Vertrek naar Havana. Transfer naar Havana.

Dag 2 Op pad met een gids, eerst te voet daarna met een classic car om de mooie, bijzondere plekjes van de stad te ontdekken

Dag 3+4 Viñales 185 km

Verder naar Viñales via Pinar del Rio, gelegen in een prachtige vallei. In de uiterst vruchtbare velden en valleien van dit westelijke gedeelte van Cuba wordt tabak verbouwd, waarvan de wereldberoemde Cubaanse sigaren geproduceerd worden.

Dag 4 Tour deels met de eigen auto en 3 uur te paard (fietsen kan ook) door de omgeving. Het geheel duurt tot lunchtijd die inclusief is.

Dag 5+6 Las Terrazas 164 km

Op weg naar Las Terrazas, een streek met een prachtige natuur waar je mooi kunt wandelen. Overnachting in een hotel vervlochten met de natuur. De bomen groeien door het dak rustig verder.

Dag 6 Excursie te voet of met de auto door de (ex) koffieplantages en naar de Rio San Juan met een lokale gids. Jullie lunchen bij een lokaal restaurant met het beste gegrilde vlees van Cuba!

Dag 7 Cienfuegos 332 km

Verder naar Cienfuegos een stadje met een mooie architectuur. Vooral even het palacio del valle bezoeken, prachtig gebouw.

Dag 8+9 Trinidad 83km

Op weg naar Trinidad. Rijd via Villa Santa Clara, een levendig plaatsje. Bijzonder aan Santa Clara vonden we het mausoleum van Ché en de tren blindado, de restanten van de ontspoorde trein van Batista die uiteindelijk de overwinning inluidde. In Trinidad vindt je leuke keienstraatjes, mooie kerken, rustige parken, oude mannen op straat die domino spelen en pastelkleurige huizen. Overnachting in casa particular.

Dag 9 Vrije dag.

Dag 10 Camagüey 219 km

Via Sancti Spiritus op weg naar Camagüey. Sancti Spiritus is in onze ogen nog mooier dan Trinidad en veel minder toeristisch dus zeker een stop maken. Daarna naar Camagüey, 1 van de oudste steden van Cuba met veel Spaanse invloeden

Dag 11+12 Sierra Maestra 250 km

De rit gaat richting de bergen, de hoogste bergen van Cuba. Hier bereidde Fidel en Ché hun revolutie voor.

Dag 12 Pittige wandeling naar de Comandancia de la Plata, het voormalige hoofdkwartier van de revolutionairen.

Dag 13+14 Santiago de Cuba 147 km

Deze stad kan je gerust muzikaal en swingend noemen. Het is de bakermat van de salsa en rumba en geregeld zal er de muziek van de “Buenavista social club”te horen zijn. Overnachting in een casa particular.

Dag 14 Vrije dag.

Dag 15+16 Baracoa 243 km

Prachtige rit door de uitlopers van het gebergte naar de kust. In deze baai kan naast luieren ook nog actief zijn. Ga bv naar de waterval El Saltadero van meer dan 17 meter hoog of beklim de tafelberg.

Dag 16 Vrije dag.

Dag 17+18+19 Playa Pesquera of Cayo Saetia

Hier zijn het allemaal wat grotere resorts. Bij Playa Pesquera staat niet meteen naast het ene resort alweer de volgende.

Een andere mogelijkheid van een geheel andere orde is Cayo Saetia. Het hotel ligt op een eilandje dat een natuurpark is. Gek hoor om hier zebra’s, struisvogels en antilopen te zien

Dag 18+19 Vrije dagen.

Dag 20 Havana

Jullie rijden naar Holguin. Inleveren huurauto. Vlucht naar Havana. Transfer naar het hotel en overnachting.

Dag 21 Naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.
 

Download extra informatie
Vraag een offerte aan