U bent hier

Nicaragua

Brazos Abiertos; met open armen.

Voel de warmte van de omhelzing van de mensen en het land. Geniet van de onbedorvenheid. Zo weinig reizigers komen hier dat men nog een bezienswaardigheid is. Het is waarlijk kijken en bekeken worden! Je aanwezigheid wordt beloond met een gulle lach. Het beeld van de koloniale steden met koepeldaken en de vulkanen op de achtergrond blijft op het netvlies geplakt. De vulkanen verlaten nooit het zicht en blijven en blijven. Het klotsende water van het lago de Nicaragua kalmeert. De vogels in de jungle zijn de fluitende wekker en de nachtelijke stilte is het slaapmutsje. De maagdelijke stranden en de onderwater wereld van Corn Island verleiden tot nooit meer weggaan. Maar om te blijven moet je er eerst heen gaan. Laat je koesteren in de open armen van Nicaragua!

Evenals Panama wordt Nicaragua weinig bezocht. De onrust in het verleden heeft het land een negatief imago bezorgd. Toch is het er al jaren rustig en de stabiliteit neemt alleen maar toe. Zelden ontmoet je zulke vriendelijke mensen. Strijk neer op een bankje op één van de pleinen en binnen enkele minuten heb je een levendig gesprek over het één of ander. Men is er niet op uit wat te verkopen of te willen; gewoon een prettig gesprek. Buiten de steden waan je je soms een paar eeuwen terug. Ossenwagens, paard en wagen of gewoon het paard zijn hier heel gewone vervoersmiddelen.

De hoogtepunten zijn ongetwijfeld de koloniale steden Granada en Leon, het Lago Nicaragua met het eiland Omtepe, de overal aanwezige vulkanen, de stranden van Corn Island en natuurlijk de uitbundige jungle. Wie de koelte op wil zoeken kan naar het noorden. De steden als Matagalpa en Jinotega, met een boerenmarkt zijn leuk om te bezoeken.

Kortom reizen naar Nicaragua is meer dan de moeite waard!