U bent hier

Land van Vulkanen

Deze tocht gaat over maar liefst 6 vulkanen en is pittig. Zeker de eerste dag zijn de klimmen steil. De tocht naar boven én weer naar beneden duurt de hele dag. Een goede conditie is dus vereist! Gelukkig is het niet elke dag zo pittig en valt er ook veel te genieten van de uitzichten.

Dag 1 San Cristóbal vulkaan
Transfer vanaf León naar het startpunt van de trekking. We beginnen dus pittig met een hele dag wandelen over steile paden. Beneden staat de auto te wachten voor de rit naar de Telica vulkaan voor de eerste overnachting in tenten.

Dag 2 Telica en Rota vulkaan
Na gisteren is het vandaag een makkie. Vroeg op en na het afbreken van het kamp in zo’n 2,5 uur naar de top van de Telica voor een weergaloos uitzicht. Na 2 uur door het dichte woud aankomst in het dorp Jacinto voor een wel verdiende lunch. Vlakbij is een klein veld met bubbelende modderpoelen waaruit af en toe stenen geslingerd worden. Over een goed onderhouden pad gaat het de Rota vulkaan op waar overnacht wordt.

Dag 3 Cerro Negro en El Hoyo vulkaan
Na een afdaling van ongeveer 4 uur ga je verder richting Cerro Negro dwars door de velden. Hoewel al 162 jaar oud, wordt deze vulkaan als de jongste actieve vulkaan ter wereld gezien. Het is een indrukwekkend zwarte, kale vulkaan. Naar beneden ben je zo glijdend over het zwarte lavazand. Na de lunch verder (3 uur lopen) naar El Hoyo vulkaam voor de overnachting.

Dag 4 El Hoyo en Momotombo vulkaan
Na de afdaling ga je terug naar de Cerro Negro waar de auto wacht. Even op wielen verder in plaats van voeten naar de Momotombo vulkaan. Na 3,5 uur wandelen bereik je het kamp.

Day 6 Momotombo, León Viejo
Na het opbreken van het kamp ongeveer een uur wandelen. Het is relatief vlak. Het uitzicht op de steile, roekende top, van de vulkaan is prachtig. Na de afdaling wandel je langs het Managua meer voor je in het dorp Momotombo aankomt. Transfer terug naar León.