U bent hier

Fietstour Cuba

Voor de liefhebbers van de pedalen een tour deels per bus en deels met de fiets. Door een gedeelte met de bus af te leggen kunnen er meer plekken bezocht worden dat maakt het wel zo gevarieerd! De afstanden die gefietst worden zijn niet zo heel erg groot 10 a 55 km per dag. Eén dag is de afstand 75 km maar voor wie dat te ver is: ga met de bus mee en doe het rustig aan. Oh ja de fiets die je krijgt ziet er wel even anders uit dan die hierboven. De tour is in een internationale groep.

Dag 1+2 Havana

Aankomst in Havana, transfer naar het hotel.

Dag 2 Tour door de stad te voet en natuurlijk op de fiets. Fietsafstand 10 km.

Dag 3 Villa Santa Clara

Met de bus naar Villa Santa Clara waar de stad per fiets verkend wordt. Natuurlijk ga je naar het indrukwekkende mausoleum van Ché en naar de tren blindado een monument voor de beslissende slag in de revolutie. Fietsafstand 50 km.

Dag 4 Topes de Collantes

Vandaag is het allemaal wat pittiger want het gaat richting de bergen, de Sierra Escambray. De uitzichten onderweg zijn weergaloos! In het zwembad van het hotel komen de spieren weer een beetje bij. Fietsafstand 20 km.

Dag 5+6 Trinidad

Vandaag is het echt genieten. Het voornamelijk bergafwaarts richting Trinindad van de bergen naar de kust. Wandel over de keienstraatjes door dit lieflijke stadje. Souvenirs genoeg te koop!  Fietsafstand 40 km.

Dag 6 Eerst met een gids door Trinidad en daarna weer op de fiets naar het strand. Lekker even ontspannen in de zon. Fietsafstand 30 km.

Dag 7 Cienfuegos

Dit is de langste dag op de fiets. Langs de kust fiets je naar Cienfuegos. Mooie koloniale gebouwen sieren het plein. Vooral het gemeente huis is mooi. Het lijkt wel een kleine uitgaven van het witte huis. Fietsafstand 75 km.

Dag 8 Varkensbaai

De afstand is te lang om helemaal te fietsen dus eerst een stuk met de bus. Bij de plek aangekomen waar de VS een mislukte invasie deed, de varkensbaai, gaat het verder per boot over Laguna de Tesoro. Voor het diner is er vast nog even tijd om een duik in zee te nemen. Overnachting Playa Larga. Fietsafstand 20 km.

Dag 9 Soroa

We gaan een heel stuk naar het westen met de bus richting de Sierra de Rosario. Sierra betekent gebergte dus je raadt het a,l hier zijn weer pittige klimmetjes. Het landschap is groen en tropisch. Fietsafstand 40 km.

Dag 10+11 Viñales

Er zitten vandaag wat langere klimmen in met als beloning prachtige panorama’s over de vallei. De pieken rijzen uit het vlakke landschap op. De omgeving is het centrum van de tabaksteelt. Onderweg een bezoekje aan een tabaksboer die laat zien hoe de sigaar gemaakt wordt. Fietsafstand 20 km.

Dag 11 Per fiets gaat het naar de grot van de indianen en de enorme rotsschildering die de evolutie uitbeeld. Tijd genoeg om in de middag een plons in het zwembad te nemen. Fietsafstand 20 km.

Dag 12+13 Havana

Op weg naar Cayo Jutias met witte stranden en een Azuur blauwe zee. Tijd voor een duik in zee. Tegen de avond brengt de bus je weer terug naar Havana. Fietsafstand 38 km.

Dag 13 Geen fiets meer vandaag maar een dagje strand  Wie liever een dag zelf door Havana slentert, dat kan natuurlijk ook.

Dag 14 Naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Uiteraard kan men nog wat lange blijven of eerder vertrekken.
 

Vraag een offerte aan