U bent hier

Guatemala "en carro"

Bezoek per huurauto Guatemala. De wegen zijn hier prima, dus profiteer van de mogelijkheid te stoppen waar en wanneer men wil. Deze individuele selfdrive voert vanaf Guatemala City via Antigua en Lago Atitlán naar Chichicastenango. Via Quetzaltenango en Huehuetenango wordt het ‘Maya’-land weer verlaten en gaat het naar de delta van de Rio Dulce.

Dag 1 Antigua

Aankomst in Guatemala City en ophalen van de huurauto. Meteen op weg naar Antigua, dé plaats bij uitstek om even op adem te komen na de lange vlucht. Het is de voormalige hoofdstad van het land en ligt zo’n 40 minuten rijden van Guatemala City vandaan. Het koloniale centrum is kleurrijk en schilderachtig. Op de achtergrond is een aantal vulkanen zichtbaar.

Dag 2 Antigua

Vrije dag. In Antigua zelf is veel te zien. Aan het Plaza Central staat het Palacio de los Capitanes waarin vroeger het (Spaanse) bestuur van geheel Midden-Amerika gevestigd was. Indrukwekkend zijn verder de vele ruïnes van kerken, vooral Las Capuchinas, San Jerónimo, San Francisco en de kathedraal. Of wie wat meer actief wil zijn kan een wandeling maken op de Pacaya vulkaan met zijn grimmige krater.

Dag 3 Panajachel (Lago Atitlán)

Vandaag met de auto op weg naar Panajachel gelegen aan het Lago Atitlán. Onderweg kunnen er interessante stops gemaakt worden in San Andrés Iztapa en Solola.

Dag 4 Panajachel (Lago Atitlán)

Vrije dag. Volgens velen wordt het meer van Atitlán het mooiste meer van de wereld genoemd. Het meer, gevuld met kristalblauw water en omringd door drie vulkanen is absoluut een plek om nooit meer te vergeten. Het gebied rondom het meer leent zich uitstekend voor wandelingen, mountainbiken, paardrijden of kanoën. Als dit allemaal iets te actief is, blijf dan gewoon lekker bij het hotel en geniet vanuit een hangmat van het prachtige uitzicht.

Dag 5 Chichicastenango

Via een schitterende route door de hooglanden verder naar het noordelijker gelegen Chichicastenango, waar op donderdag en zondag een wel zeer kleurrijke markt plaatsvindt.

Dag 6 Chichicastenango

Vrije dag. Vandaag staat een bezoek aan de markt van Chichicastenango op het programma. Het is leuk om vroeg te gaan en de lokale indianenbevolking te zien die hier inkoopt. De markt is erg kleurrijk en gezellig. Laat je rustig gaan met onderhandelen, het hoort er hier allemaal bij en het is bovendien erg leuk! Vergeet niet om in de ochtend heel vroeg op pad te gaan voordat de grote stroom bezoekers komt.

Dag 7 Quetzaltenango

Vandaag voert de route dwars door prachtige natuur en langs interessante inheemse dorpen naar Quetzaltenango, gelegen aan de voet van de 3700 meter hoge Santa María vulkaan.

Dag 8 Quetzaltenango

Vrije dag. In de omgeving liggen talloze warmwaterbronnen en schilderachtige stadjes zoals Momostenango en Totonicapán. De markt in Totonicapán is er alleen op dinsdag en zaterdag en is – vergeleken met die van Chichicastenango – niet echt toeristisch. Ook kan er een pittige wandeling gemaakt worden naar de Santa María vulkaan, vanaf de top is er een ongelofelijk uitzicht over vele, vele  vulkanen.

Dag 9 Huehuetenango

Wederom een prachtige rit door de ruige hooglanden van Quetzaltenango naar Huehuetenango, nog niet platgelopen door toeristen maar dit gebied is zeker een bezoek waard.

Dag 10 Huehuetenango

Vrije dag. Op ongeveer een uur rijden van Huehuetenango ligt Todos Santos Chuchumatán waar iedere zaterdag en woensdag een kleurrijke markt plaatsvindt. De traditionele kledij (‘huipiles’) die de vrouwen én mannen dragen is beroemd in heel Guatemala. Ook staat dit gebied bekend om zijn schitterende wandelmogelijkheden. Genoeg te doen dus!

Dag 11 Rio Dulce

Vandaag een lange rit voor de boeg naar Rio Dulce, gelegen aan het Lago de Izabal vlakbij de Caribische kust. Het is één van de mooiste natuurgebieden van Guatemala waar mangrovebossen, weelderige junglevegetatie en een bijzonder rijk dierenleven te vinden zijn.

Dag 12 Rio Dulce

Vrije dag. Een excursie kan ondernomen worden naar Livingston aan de Caribische kust. Een boottocht voert langs mangrovebossen, waterlelies, vogeleilanden en Indiaanse dorpjes die alleen over het water te bereiken zijn en waar de huizen op palen gebouwd zijn. Met een beetje geluk dartelen de dolfijnen om de boot heen. Livingston is een Garifuna-dorpje en dat betekent dat hier de afstammelingen van de negerslaven wonen die vanuit St. Vincent naar hier kwamen.

Dag 13 Guatemala City

De rit voert vandaag terug naar Guatemala City waar de huurauto ingeleverd wordt. Overnachting in de stad. Als u tijd heeft kan het Museo Nacional de Arqueología y Etnología bezocht worden. Dit is het grootste en interessantste museum van het land; behalve archeologische vondsten uit onder andere Tikal en andere Maya-steden zijn hier traditionele kostuums en muziekinstrumenten van de Maya’s van nu te zien.

Dag 14 Terug naar huis

Shuttle transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis.

Dag 15 Aankomst Nederland

 

Verlenging Copán (Honduras)

We kunnen deze reis onder andere verlengen met een aantal dagen in Copán. Net over de grens in Honduras ligt één van de meest indrukwekkende Maya opgravingen. Copán is bekend om zijn gedetailleerde hiëroglyfen op piramides, tempels en stèles (pilaren). Heerlijk om in rond te dwalen! Vanaf Rio Dulce is het ca 3 uur rijden.

  • 2 overnachtingen inclusief ontbijt
  • 2 dagen extra autohuur

Prijs vanaf € 92,-- per persoon

Uiteraard kan deze reis naar wens nog verder uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!

 

 

 

Download extra informatie
Vraag een offerte aan