U bent hier

Trekking Zotz

Wie van een actieve vakantie houdt en een bijzonder gebied nodigen we uit om deze trip te doen. Wandel dwars door een weinig bezocht gebied begeleid door Maya Ke´kchí indianen. De overnachtingen zijn eenvoudig in een tent of een hangmat. Geniet van de vele, vele vleermuizen en de eerste blik op Tikal. De laatste dag moet de bagage zelf gedragen worden laat dus een groot deel van de bagage achter in Flores.

Dag 1 Zotz

Vandaag op pad naar het bijzondere natuurgebied El Zotz . De trail wordt beheerd en begeleid door de Maya Ke´kchí indianen. De wandeling door de jungle duurt 4 uur en de aapjes volgen de vorderingen. Nadat de tenten zijn opgezet naar de voet van de vleermuizenklif. Honderdduizenden vleermuizen verlaten de grot om te gaan eten in de schemer. De valken hebben een makkelijke prooi.

Dag 2 El Yesal

Na het ontbijt even tijd voor de ruïnes van een oude stad, nu niet meer dan wat heuvels die eigenlijk piramides zijn. Na ongeveer 4 a 5 uur lopen aankomst bij een klein jungle kampje diep in het bos. De hangmatten worden opgehangen met de muskieten netten. Daarna een klim de berg op voor een prachtig uitzicht richting Tikal

Dag 3 Tikal

Na de wandeling door het bos komen jullie rond het middag uur aan in Tikal. Overnachting in Tikal Inn. De hotels hier zijn eenvoudig en er is een beperkte tijd stroom.

Dag 4 Flores

Regel ter plaatse een sunrise tour over Tikal. De opkomst is werkelijk magisch, eerst worden de brulapen met veel lawaai wakker en de hele jungle gonst van hun gebrul. Daarna voegen de vogels zich bij het koor en onderhand komt de zon op. Even plotseling als het begonnen is houdt het weer op. Tijd om de ruïnes te bekijken. In de loop van de middag transfer naar Flores.