U bent hier

Bouwsteen bienvendo Panama 

Panama is een levendige stad en kent zowel moderne hoogbouw als koloniale architectuur. Panama beschikt over een uitgebreid winkelgebied en een bruisend uitgaansleven.  In het koloniale gedeelte bevinden zich de meeste bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Casco Viejo, waar je een koloniale architectuur en gezellige smalle straatjes aantreft. Na aankomst lekker bijkomen, het hotel en het vervoer is immers al geregeld. Een rustig begin met deze startpakket Panama City!

  • Transfer luchthaven – hotel
  • 2 overnachtingen in een 3* hotel inclusief ontbijt

Panamakanaal

Hoewel we in Nederland veel sluizen hebben, geen enkele is er zo gigantisch groot als deze. De sluisdeuren worden opgetrokken door locomotieven. Het niveau dat gedaald of gestegen moet worden is groot en de schepen die er door moeten mogelijk nog groter. Bij deze stadsexcursie ontbreekt een bezoek aan het kanaal niet.

Panamakanaal varen

Wellicht nog indrukwekkender zelf door een deel van het kanaal varen!

Prijs vanaf: € 132,-- p.p. op basis van 2 personen.

Barro Colorado

Dagexcursie. Barro Colorado ligt op een eilandje midden in het grote stuwmeer ‘Gatun”. Het eiland wordt ook ‘apen’eiland genoemd, het laat zich raden waarom! Brulapen maken veel misbaar en de kapucijnapen zijn nieuwsgierig. Luiaards doen het rustig aan. Het ecosysteem heeft een rijke biodiversiteit met 560 vogelsoorten, 125 verschillende reptielen, 159 zoogdieren en meer 1,400 soorten planten en bomen.

Prijs vanaf: € 110,-- p.p. op basis van 2 personen.

Choco-Embera indianen

Dagexcursie. Het is wonderlijk dat er in zo’n moderne samenleving er nog indianen groepen wonen die geheel volgens hun oude, traditionele stijl leven. Tijdens de jacht wordt nog altijd een blaaspijp met gifpijlen gebruikt, de mannen dragen nog altijd slechts een doek en de huizen zijn gebouwd op palen. Deze groep maakt prachtig handwerk vooral houten beeldjes en manden.

Prijs vanaf: € 110,-- p.p. op basis van 2 personen.

Trein Colon

Er is maar één treintraject in Panama. Geen hogesnelheidslijn maar in een rustig tempo van de vrijhaven Colon naar Panama.

Canopy & Panamakanaal

Het Panamakanaal is omgeven door het Nationaal Park Soberania, een beschermd natuurgebied. Midden in het gebied ligt de Canopy Tower, vroeger een radar-toren, maar tegenwoordig biedt de toren een prachtig panorama. Er zijn trails over het hele gebied die gelopen kunnen worden. Natuurliefhebbers komen hier niks tekort!

Prijs vanaf: € 110,-- p.p. op basis van 2 personen.

Raften op de Mamoni rivier

Rafting over de Mamoni is zeer afwisselend. In het begin is het water kalm maar de zwaarte loopt op tot uiteindelijk een waterval in categorie IV. Een enkele keer zal er gelopen moeten worden om al te gevaarlijke stukken te omzeilen. Het landschap is afwisselend van open velden tot bos en bananenplantages.