U bent hier

Bouwsteen bienvenido Ciudad Bolivar

Bolivar is de grootste staat in Venezuela en neemt meer dan een kwart in van het land. Hier wonen maar weinig mensen, voornamelijk verspreid over twee plaatsen: Ciudad Bolivar en Ciudad Guyana. De regio staat bekend om zijn variërende landschap. In het zuiden vind je de Gran Sabana met de tafelgebergtes, de hoogste waterval van de wereld (Angel Fall), het Nationaal Park Canaima en het Guri meer. Het oosten, het Amazone gebied, bestaat uit regenwoud. De regio wordt doorkruisd door verschillende rivieren, waaronder ook de Rio Caura, waar ook de Caura Lodge zich bevindt.

Maak het jezelf makkelijk met dit startpakket Ciudad Bolivar, niet meer zoeken of dingen regelen.

 • Transfer luchthaven – hotel
 • 3 overnachtingen in een 3* hotel inclusief ontbijt

Gran Sabana

Vertrek op dinsdag. Deze 4 daagse tour gaat door prachtige natuur met rivieren van jade, watervallen en hoge tafelbergen. Het kan gebeuren dat de gids onderweg iets moet afgeven en je zo in een dorpje terecht komt dat niet eens op de kaart staat.

Dag 1 Rit door dit fantastisch gebied met het park Cachamay park, de waterval La Llovizna , El Danto en dorpjes als Upata , Guasapait en El Callao. Overnachting in een kleine posada aan de Kamoiran stroomversnelling.

Dag 2 Excursie naar Salto Apongwao. Na de rivieroversteek en een wandeling van een uur door de savanne aankomst  “Salto Apongwao”. Iets lager ligt een kleinere waterval waar het goed zwemmen is.

Dag 3 Tijdens de rit zuidwaarts naar Santa Elena de Uairén zijn er veel watervallen te zien. Bijzonder: zwemmen in een rivier van jade! Verder over de heuvelachtige savanne naar Santa Elena, de laatste stad voor de grens met Brazilië

Dag 4 Terug over de weg die ook Gran Sabana heet naar Ciudad Bolivar. Overnachting

 • 4 overnachtingen relatief simpel incl. ontbijt
 • Uitstapje onder weg
 • Vervoer

Canaima en de Angel Fall

 Het Nationaal Park Canaima is indrukwekkend met haar schoonheid die nergens mee te vergelijken is. De oudste geologische formatie van de wereld, de Guyana Shield, is een prachtig stuk landschap, met jungle, glooiende heuvels, zwart water rivieren en watervallen. De Tepuis, tafelbergen als een soort ecologische eilandjes met elke een eigen karakter zijn zeker een bezoek waard. De beroemdste Tepui is de Auyan Tepui, waar de hoogste waterval ter wereld is: de Angel Fall. Deze waterval is 1000 meter hoog! Dit is een pakket voor de avonturier. Met een houten kano de rivier op en slapen in een hangmat. 

Aan het eind van een niet al te lange wandeling is het uitzicht op de Angel Fall adembenemend!

 • Boottocht in een houten kano
 • 1 overnachting in een hangmat incl. ontbijt
 • 1x lunch

Orinoco Delta

De Orinoco Delta is een van de grootste delta’s ter wereld. Meer dan 300 kleine riviertjes monden hier uit en het gebied wordt bedekt door een dichte jungle. De fauna is uitbundig. Er leven o.a apen, krokodillen, schildpadden, slangen als de anaconda, rivier dolfijnen, otters en vogels als papagaaien, macaws en reigers. Het is het thuisgebied van de Warao indianen die langs de rivier in kleine gemeenschappen leven. Ze leven van de visvangst en de jacht. Hun handwerk als manden en hangmatten zijn van ongekende kwaliteit en schoonheid.

Dag 1 Transfer naar Boca de Uracoa. Geniet van de typische flora van de delta en de indianendorpjes langs her water. Bij de Lodge staat een drankje en de lunch. Na de lunch is er een excursie per boot naar Caño Culebra. De gids geeft uitleg over het leven van de Warao-indianen en laat planten zien die als medicijn worden gebruikt. ‘s Avonds een spannende nachttrip per kano. Bij terugkeer in het kamp staat het avondeten klaar.

Dag 2 Eerst genieten van de zonsopgang, daarna pas ontbijten. In de middag piranha’s vissen!

Dag 3 Na het ontbijt is er de mogelijkheid om een wandeling te maken op het eiland, of te gaan vissen. Na de lunch terug naar San José de Buja, daarna naar Boca de Uracoa.

 • Transfer Ciudad Bolivar-Boca de Uracoa v.v
 • 2 overnachtingen
 • Vol pension
 • Tours obv een gids