U bent hier

Rondreis Venezuela Compleet

Venezuela wordt niet zo heel veel bezocht, dat maakt het des te bijzonderder om er heen te gaan.
Hoogtepunten van deze 22 daagse reis: de savanne van Los Llanos, de delta van de Orinoco rivier omringd door jungle, de hoogste waterval ter wereld, de “Angel falls”, tafelbergen en jade rivieren in het zuiden, de Gran Sabana.

Dag 1 Merida

Aankomst en een transfer naar Merida. Overnachting in een eenvoudige posada.

Dag 2+3+4 Los Llanos

De Llanos is een savanneachtig gebied doorsneden door rivieren, een prima plek om dieren te observeren. De trip gaat per auto, te voet, te paard, met een tractor en per boot. De overnachtingen zijn in een hangmat bij een veeboerderij. Kortom een trip voor de avontuurlijke reiziger!

Met de auto naar de Pico Aguila op 4117m. Met schitterend uitzicht, genieten van een picknick. Verder naar Los Frailes, ooit een missie post nu een hotel. Na een uurtje te voet door het regenwoud aankomst bij de veeboerderij en zoals dat hoort wordt er voor het avond eten gebarbecued! Slapen in een hangmat met muskietennet, gedeelde faciliteiten.

Dag 3 Te paard naar de vlakte. Haviken, rode ibissen, ooievaars en papagaaien vliegen op. De brulapen laten zich horen en met wat geluk laat de miereneter zich zien. In de namiddag of te paard of met de tractor genieten van de spectaculaire zonsondergang over de Llanos.

Dag 4 Met de auto naar de Apure rivier. Op stap met een lokale visser naar de plek waar zoetwater dolfijnen leven. Met veel geluk zijn er anaconda’s, een enorme slang, te zien. Geniet na het diner van de prachtige sterrenhemel.

Dag 5+6 Merida

Na het ontbijt  terug naar Merida en tijd voor een hopelijk warme douche.

Dag 6 Vrije dag. Tip: Ga met de hoogste en langste kabelbaan ter wereld naar Pico Espejo (4770 meter hoog) en geniet van het panorama uitzicht over de besneeuwde bergtoppen. Een wandeling naar een dichtbijgelegen boerderij of een gletsjermeer maakt deze dag compleet.

Dag 7+8 Ciudad Bolivar

Transfer naar de luchthaven, vlucht naar Ciudad Bolivar. Transfer naar het hotel..

Dag 8 Vrije dag. Er is niet heel veel te zien of te doen maar uitslapen lijkt ons lekker.

Dag 9 Canaima

Zelf naar de luchthaven voor de vlucht naar Canaima  Het Nationaal Park Canaima is één van de grootste van de wereld. Boottocht naar de Angel falls deze waterval is 1000 meter hoog! Te voet (ongeveer 1 uur) door een paradijselijk woud met palmbomen, bij het eindpunt uitzicht over de gehele Salto Angel. Overnachting in hangmat.

Dag 10 Ciudad Bolivar

Terug naar Canaima, aankomst omstreeks lunchtijd. Optioneel kan er een vlucht gemaakt worden naar de waterval. Niet goedkoop maar wel bijzonder! In de middag vlucht naar Ciudad Bolivar.

Dag 11+12+13 Gran Sabana

Vertrek op dinsdag. Rit door dit fantastisch gebied met het park Cachamay park, de waterval La Llovizna , El Danto en dorpjes als Upata , Guasapait en El Callao. Overnachting in een kleine posada aan de Kamoiran stroomversnelling.

Dag 12 Excursie naar Salto Apongwao. Na de rivieroversteek en een wandeling van een uur door de savanne aankomst  “Salto Apongwao”. Iets lager ligt een kleinere waterval waar het goed zwemmen is.

Dag 13 Tijdens de rit zuidwaarts naar Santa Elena de Uairén zijn er veel watervallen te zien. Bijzonder: zwemmen in een rivier van jade! Verder over de heuvelachtige savanne naar Santa Elena, de laatste stad voor de grens met Brazilië.

Dag 14 Ciudad Bolivar

Terugreis naar Ciudad Bolivar over de Gran Sabana..

Dag 15+16 Orinoco Delta

Transfer naar Boca de Uracoa met een kleine haven waar de boot vertrekt naar de lodge in de Orinoco delta.

De fauna is uitbundig: apen, krokodillen, schildpadden, slangen als de anaconda, rivier dolfijnen, otters en vogels als papagaaien, macaws en reigers. Het is het land van de Waro indianen die langs de rivier leven.

Dag 16 Excursies in de omgeving, van te voren weten we niet welke dat is afhankelijk van de lodge. Dat kan bv zijn: een wandeling door de jungle, piranha’s vissen, dolfijne spotten of bezoek aan een indianen gemeenschap.

Dag 17 Caracas

Vandaag weer terug naar Boca de Uracoa en verder naar Maturin. Vlucht naar Caracas. Transfer naar het hotel en overnachting.

Dag 18+19+20 Choroní

Transfer naar Choroní, een oud en gezellig stadje in het Henri Pittier Park. Zowel de bergachtige natuur als het strand zijn bereikbaar vanuit Choroní.

 Dag 19+20 Vrije dagen en lekker naar het strand of naar de bergen.

Dag 21 Naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Dag 22 Aankomst

Download extra informatie
Vraag een offerte aan