U bent hier

Bouwsteen bienvenido Merida

Merida is het hoogste punt van Venezuela, met Pico Bolivar op 5007 meter hoogte. Magische sneeuw in dit tropisch land bedekt de toppen van de bergen. De typische bloem “Frailejones” bloeit in november en maakt alle heuvels in deze periode prachtig geel. Dit alles kan worden bewonderd met dit startpakket Merida!

Het is bijzonder om op deze hoogte Gletsjer-lagoons en wilde rivieren vol met forel tegen te komen. De dorpjes in de omgeving hebben overwegend een architectuur, ontstaan in de koloniale tijd. In deze dorpjes zijn veel handgemaakte producten te vinden. 

  • Transfer luchthaven - hotel
  • 2 nachten in een 3* hotel inclusief ontbijt

Optioneel:

  • Met de hoogste en langste kabelbaan ter wereld naar Pico Espejo (4770 meter hoog) en geniet van het panorama uitzicht over de besneeuwde bergtoppen rondom Pico Bolivar.

Wildlife in Los Llanos

De Llanos, of laaglanden bestaan uit grasland, met stukjes bos langs de rivieren en beekjes. De streek is erg dun bevolkt en de inwoners leven voornamelijk van veehouderij. In Llanos vinden we de grootste verzameling van wildlife! Alleen aan vogels zijn er al meer dan 320 soorten te vinden en ook aan zoogdieren genoeg soorten te spotten! De Orinoco Kaaiman, een uitstervend soort, leeft hier ook.

Dag 1 Transfer van Barinas airport naar Hato el Cedral (ongeveer 3,5 uur), door de lage landen, waar allerlei vogels en met een beetje geluk krokodillen gezien kunnen worden. Bij de ingang van het gebied Hato el Cedral gaat de rit verder met een terreinwagen over modderwegen naar de accommodatie. Bij aankomst is er de mogelijkheid om een verfrissende duik in het zwembad te nemen of Hato te verkennen. 'S middags is er de eerste excursie: met een busje met opendak (soort safari busje) rijden door Hato El Cedral, om wildlife te spotten.

Dag 2 Na het ontbijt vertrek met het safari-busje, nu naar het andere gedeelte van Hato. Terug voor de lunch en 's middags een boottocht over de Matiyure rivier, waar kaaimannen, rivierdolfijnen en allerlei vogels te zien zijn.

Dag 3 Na het ontbijt transfer naar de luchthaven Barinas.

  • Transfer van- en naar Barinas
  • Maaltijden zoals aangegeven
  • Safari-tours