U bent hier

Budget Ecuador 24 dagen

Deze maatwerkreis Ecuador gaat van Noord naar Zuid en enige zelfredzaamheid wordt gevraagd. Zo moet er af en toe zelf een bus geregeld worden. Voor wie dat liever niet wil kan tegen een meerprijs privé vervoer geregeld worden.

Hoogtepunten: Quito, Otavalo, Mindo, de jungle, Baños, de treinreis over de duivelsneus, Cuenca, Guayaquil en de kustplaats Puerto Lopez. De reis is grotendeels met openbaar vervoer. Uiteraard kan de reis verlengd worden met bv extra dagen onderweg of met de Galapágos aan het eind.

Dag 1+2 Quito

Bij de start van de rondreis Ecuador is het heerlijk om opgehaald te worden en naar een prettig hotel gebracht te worden. De oude binnenstad is de laatste jaren enorm opgeknapt en het hotel ligt op loopafstand van de monumenten.

Dag 2 Vrije dag om de stad te verkennen.

Dag 3+4+5 Otavalo

Transfer naar het busstation en zelf een kaartje kopen voor de bus naar Otavalo. Overnachting Runa Tupari in de buurt van Otavalo. Loop naar het kantoor op het plein en vanaf daar worden jullie naar de familie gebracht. Het verblijf is in een huisje bij een indiaanse familie. De maaltijden worden samen met de familie gebruikt en door hen bereid.

Dag 4+5 Vrije dagen. Als het zaterdag is zeker de markt niet missen! In de omgeving is het prachtig paardrijden, wandelen of fietsen.

Dag 6 Quito

Zelf weer terug met de bus naar Quito, overnachting.

Dag 7+8 Mindo

Transfer naar het busstation en zelf  een kaartje kopen voor de bus naar Mindo. De reis alleen al is de moeite waard. De rit gaat van hoog naar laag en komt door verschillende ecosystemen. Bezoek het beschermde Mindo Nambillo bos. In dit bos leven meer dan 450 soorten vogels, 300 soorten orchideeën en 39 soorten kolibries.

Dag 8 Vrije dag om door deze prachtige omgeving te dwalen. Het gebied is niet erg toeristisch wat het des te aantrekkelijker maakt.

Dag 9 Quito

Terug met de bus naar Quito en overnachting.

Dag 10+11+12 Jungle

Transfer naar het busstation en bus naar Tena (voor het kaartje wordt gezorgd) en verder naar de Cotococha lodge. Voor het diner is er tijd om te ontspannen van de reis. Na de maaltijd zullen onder het genot van een welkomstdrank bij het kampvuur, de activiteiten van de komende dagen worden besproken.

Dag 11+12 Activiteiten in de jungle als wandelen, varen, kaaimannen spotten of op een binnenband de rivier afzakken.

Dag 13+14 Baños

Op weg met de bus naar Baños, het is ook weer een mooie rit. Baños is vrij toeristisch maar er is dan ook veel te doen. In thermaalbaden komen ook de Ecuadorianen ontspannen. En de leukste fietstocht gaat alleen maar bergaf. Bergopwaarts brengt de auto je! Je kunt er paardrijden, wandelen en bungee jumpen.

Dag 14 Vrije dag.

Dag 15 Riobamba

Tijd om afscheid te nemen. Zelf naar Riobamba. Riobamba is vooral interessant vanwege de ligging waardoor het een goede uitvalsbasis is voor het wandelen over de snelweg van de Inca’s of de bijzondere treinreis.

Dag 16+17 Cuenca

Zelf naar het busstation voor de vroege bus naar Alausi voor de unieke treinreis door de Andes. De uitzichten vanaf het dak van de trein zijn onvergetelijk. Na de trip zelf de bus nemen naar Cuenca.

Dag 17 Vrije dag. Cuenca is een heerlijke stad met kleine koloniale straatjes en huizen. Er zijn volop kerken, musea en kleine, kleurrijke marktjes.

Dag 18+19+20 Puerto Lopez

Zelf naar het busstation en met de bus naar Puerto Lopez een kleine plaats in een mooie baai aan de kust. Winkelcentra of flitsende disco's? Nee, meer het leven van alle dag.  's ochtends vroeg is het gezellig druk op het strand met alle vissersbootjes die binnen komen en de vangst lossen. De attractie is het eiland Isla de la Plata dat ook wel klein Galápagos wordt genoemd. Het laat zich raden waarom. Magistraal zijn de springende bultrugwalvissen die in de maanden juni tot en met september hun kleintjes groot komen brengen.

Dag 19+20 Vrije dagen.

Dag 21+22 Guayaquil

Zelf terug naar Guayaquil. Vrije De stad is enorm opgeknapt. De oude wijk “Las Peñas” geeft een goed beeld van het oude, koloniale Guayaquil met z’n houten huizen. De cultuur liefhebber komt hier zeker aan z’n trekken in de musea en kerken. De leguanen in het Bolivia park laten zich niets gelegen liggen aan de mensen.

Dag 22 Vrije dag.

Dag 23 Zelf naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Dag 24 Aankomst

 

Vraag een offerte aan