U bent hier

Dag 1+2+3 Quito

Aankomst en transfer naar het hotel, gelegen in de oude stad.. De prachtige oude gebouwen liggen op loopafstand van het hotel.

Dag 2 Vrije dag.

Dag 3 Fietstocht nationale park Cotopaxi. Deze vulkaan met z’n eeuwige sneeuw torent overal boven uit. De tocht gaat vooral berg af en start op 4500 meter.

Dag 4+5 Otavalo (liefst een vrijdag, 2 uur rijden)

Ophalen huurauto en op weg naar Otavalo. Overnachting Runa Tupari in de buurt van Otavalo. Het verblijf is in een huisje bij een indiaanse familie. Op deze manier profiteert de lokale bevolking heel direct van het toerisme en wordt een kijkje in de keuken gegund.

Dag 5 Vroeg op voor de zaterdag markt. Aan de rand van de stad is de dierenmarkt die een goed beeld geeft van een authentieke indiaanse mark. Van heinde en verre komen de verkopers.

Dag 6 Papallacta (4 uur rijden)

Verder richting het zuidoosten naar het kuuroord Papallacta. Papallacta met thermale baden,  is een heerlijke plek om de vermoeienissen van de reis van je af te spoelen!

Dag 7+8+9 Jungle (3 uur rijden)

Verder via Tena naar de lodge. Na het diner is er tijd om te ontspannen onder het genot van een welkomstdrankje. Bij kampvuur worden de activiteiten van de komende dagen besproken. Een olielamp zorgt voor verlichting.
          
Dag 8 Excursies als bv  met een kano de imponerende Napo rivier stroomafwaarts het oerwoud in, bezoek aan de Quichua gemeenschap, vissen of per band of balsa-vlot de rivier afdrijven. Natuurlijk is er ook een wandeling door de jungle. Hoe stiller de groep, hoe groter de kans wilde dieren te zien zoals apen die in de grote bomen slingeren.

Dag 9 Excursie.

Dag 10+11 Baños (4 uur rijden)

De reis gaat verder naar Baños,  een aardig plaatsje met volop winkels en restaurants. Men kan heerlijk wandelen in de mooie natuur van de omgeving, o.a. naar een fraai uitkijkpunt boven het stadje, een tocht op de fiets of te paard maken.

Dag 11 Vrije dag.

Dag 12+13+14 Cuenca (6 uur rijden)

Vandaag een langere dag. Maak onderweg, als er genoeg tijd is een stop bij Ingapirca, de belangrijkste Incaruïne in Ecuador. Waarschijnlijk had het complex zowel een militaire als godsdienstige functie.

Dag 13+14 Vrije dagen. Cuenca is een heerlijke stad met koloniale straatjes, kerken en huizen. Er zijn tal van musea en verstopte pleintjes. Wie geen tijd had om naar Ingapirca te gaan kan dat nu alsnog doen.

Dag 15+16 Guayaquil (4 uur rijden)

Op weg naar Guayaquil via het Nationaal Park Cajas dat bekend staat om haar bloemrijke paramo. Maak, als er genoeg tijd is, een mooie wandeling langs verschillende meertjes en door een Polylepis oerbos dat het gevoel geeft midden in een sprookjeswereld te zijn beland.

Dag 16 Vrije dag.

Dag 17+18+19 Puerto Lopez (4 uur rijden)

Aan het eind van de vakantie is het tijd om te ontspannen in dit rustige plaatsje aan de kust. Je kunt er duiken, relaxen en naar het eiland Isla de la Plata te gaan, ook wel klein Galápagos genoemd.

Dag 18+19 Vrije dagen

Dag 20 naar huis

Terug rijden naar Guayaquil en inleveren huurauto. Avondvlucht naar huis.

Dag 21 aankomst

 

Vraag een offerte aan