U bent hier

Ecuador actief 22 dagen

De naam zegt het al een reis voor de actievelingen onder ons. Er wordt gewandeld, gefietst en paard gereden. Hoogtepunten:  Quito, Otavalo, de jungle, Baños,  Cuenca en Guayaquil. De budget rondreis Ecuador is grotendeels met openbaar vervoer dat veelal zelf geregeld moet worden wat niet echt ingewikkeld is.

Dag 1+2 Quito

Aankomst en transfer naar het hotel, gelegen in de oude stad. De prachtige oude gebouwen liggen op loopafstand van het hotel.

Dag 2 Vrije dag om de stad te verkennen.

Dag 3+4+5 Otavalo

Transfer naar het busstation en kaartje kopen voor de bus naar Otavalo. Overnachting Runa Tupari in de buurt van Otavalo. Loop naar het kantoor op het plein, vanaf daar worden jullie naar de familie gebracht. Het verblijf is in een huisje bij een indiaanse familie. De maaltijden worden samen met de familie gebruikt en door hen bereid.

Dag 4+5 Vrije dagen. Als het zaterdag is zeker de markt niet missen! Via het kantoor kan men verschillende activiteiten boeken olv een lokale gids als mountainbiking, vulkanen beklimmen, trekkings en paardrijdtochten.

Dag 6 Quito

Zelf weer terug met de bus naar Quito, overnachting.

Dag 7+8+9 Jungle

Transfer naar het busstation en bus naar Tena (voor het kaartje wordt gezorgd) en verder naar de Cotococha lodge. Voor het diner is er tijd om te ontspannen van de reis. Na de maaltijd zullen onder het genot van een welkomstdrank bij het kampvuur, de activiteiten van de komende dagen worden besproken.

Dag 8+9 Activiteiten in de jungle als wandelen, varen, kaaimannen spotten of op een binnenband de rivier afzakken.

Dag 10+11+12 Baños

Op weg met de bus naar Baños, het kaartje is geregeld. een vrij toeristisch plaatsje maar er is dan ook veel te doen. In thermaalbaden komen ook de Ecuadorianen ontspannen. En de leukste fietstocht gaat alleen maar bergaf. Bergopwaarts brengt de auto je! Je kunt er paardrijden, wandelen en een soort bungee jumpen.

Dag 11 Tijd om actief te worden en een 2 uur durende tocht te paard. De paarden zijn aan onervaren ruiters gewend dus ook goed te doen voor de beginner.

Dag 12  Het is vandaag fietsen geblazen, nou ja voornamelijk afdalen dan. De tocht duurt 5 a 6 uur en komt langs watervallen en gaat met een kabelbaan over de rivier. Terug gaat het lekker relaxt met de auto.

Dag 13 Riobamba

Zelf naar Riobamba.

Dag 14+15 Incatrail

Langs de 'snelweg' van de Inca’s door de Andes naar Ecuador's belangrijkste Inca-ruïne: Ingapirca. De trekking gaat door weidse páramo- en berglandschappen. Ontmoet de lokale mensen langs de route. Het landschap is schitterend en het feit dat men over de oude Inca-weg loopt maakt deze route speciaal. De trektocht eindigt bij Ingapirca, de belangrijkste Inca-ruïne van Ecuador.

Vertrek om 7:00 a.m. zuidwaarts tot Achupallas op 3.300 m. Hier worden de ezels opgeladen en begint de wandeling over de graslanden van de páramo. Na 4 tot 5 uur lopen wordt het kamp opgezet voor de overnachting op 3850 meter.

Dag 15 De dag start met  een klim naar 4400 m. Na 2 - 3 uur  wordt het hoogste punt van de trekking bereikt, 'Cuchilla de tres cruces'. De beloning van de klim is een fantastisch uitzicht. . Ongeveer 3 uur dalen, tot de ruïnes van Paredones, voor het tweede kamp.

Dag 16 +17 Cuenca

Na 2 uur lopen passeren we Cajón Tambo village. De Inca ruïnes van Ingapirca komen nu in zicht! Toch duurt het nog eens 2 uur voor de aankomst bij de stad. Rondleiding over het complex en in de middag door naar Cuenca.

Dag 17 Vrije dag. Cuenca is een heerlijke stad met kleine koloniale straatjes en huizen. Er zijn volop kerken, musea en kleine, kleurrijke marktjes. Wie de bruine boterhammen met kaas mist kan ze hier in een cafeetje eten.

Dag 18 Las Cajas

Dit park staat bekend om haar bloemrijke parámo, temidden van hoge rotstoppen en ijskoude bergmeren. Na een wandeling genieten van de stilte en bij helder de sterren hemel. Bij 4 deelnemers gaan er paarden mee voor de bagage.

Dag 19+20 Guayaquil

Terug naar Cuenca voor de bus naar Guayquil.

Dag 20 Vrije dag. Guayaquil is de laatste jaren enorm opgeknapt. De oude wijk “Las Peñas” geeft een goed beeld van het oude, koloniale Guayaquil met z’n houten huizen. De cultuur liefhebber komt hier zeker aan z’n trekken in de musea en kerken. De leguanen in het Bolivia park laten zich niets gelegen liggen aan de mensen.

Dag 21 Naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Dag 22 Aankomst

Uiteraard is een verlenging naar bv Puerto Lopez of de Galápagos mogelijk!

Vraag een offerte aan