U bent hier

Dag 1+2 Quito

Aankomst en transfer naar het hotel, gelegen in de oude stad. De prachtige oude gebouwen liggen op loopafstand van het hotel.

Dag 2 Vrije dag.

Dag 3+4 Otavalo (2 uur rijden)

Ophalen huurauto en op weg naar Otavalo. Overnachting Runa Tupari in de buurt van Otavalo. Het verblijf is in een huisje bij een indiaanse familie. Op deze manier profiteert de lokale bevolking heel direct van het toerisme en wordt een kijkje in de keuken gegund.

Dag 4 Vroeg op voor de zaterdag markt. Aan de rand van de stad is de dierenmarkt die een goed beeld geeft van een authentieke indiaanse mark. Van heinde en verre komen de verkopers.

Dag 5+6 Cotopaxi (4 uur rijden)

De Cotopaxi is één van de hoogste, nog actieve vulkanen ter wereld.  De streek is een tref punt voor actieve reizigers en wandelaars.

Dag 6 Vrije dag en tijd om te wandelen door het Cotopaxi nationale park. Voor diegenen met een goede conditie is een (gedeeltelijke) beklimming van de Cotopaxi wellicht weggelegd. Op donderdagochtend is in Saquisilí, nier ver van de Cotopaxi, een zeer kleurrijke markt.

Dag 7+8  Baños (3 uur rijden)

De reis gaat naar de mooiste hoogvlakte van Ecuador, de Zumbahua vlakte naar Banos . Op zaterdag is een bezoek aan de markt in Zumbahua zeker de moeite waard.

Dag 8 Vrije dag.

Dag 9 Alausi (3 uur rijden)

Rustig aan vandaag want na een korte rit ligt het eindpunt van “hoy dia” in Alausi

Dag 10+11+12 Cuenca (4 uur rijden)

Tijd voor de trein over de duivelsneus. Sommige delen van het traject zijn zo steil dat de trein in een zigzag de berg af moet. Het spoor is in matige conditie en regelmatig moeten er tijdelijke reparaties gedaan worden om verder te kunnen. Bij terugkomst verder naar Cuenca.

Dag11+12  Vrije dagen. Cuenca is een heerlijke stad met koloniale straatjes, kerken en huizen. Er zijn tal van musea en verstopte pleintjes. Wie geen tijd had om naar Ingapirca te gaan kan dat nu alsnog doen.

Dag 13+14 Guayaquil (4 uur rijden)

Op weg naar Guayaquil via het Nationaal Park Cajas dat bekend staat om haar bloemrijke paramo. Maak, als er genoeg tijd is, een mooie wandeling langs verschillende meertjes en door een Polylepis oerbos dat het gevoel geeft midden in een sprookjeswereld te zijn beland. Auto inleveren

Dag 14 Vrije dag.

Dag 15 naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de avondvlucht naar huis.

Dag 16 Aankomst

Uiteraard is een verlenging naar bv Puerto Lopez of de Galápagos mogelijk!

 

 

Vraag een offerte aan