U bent hier

Ecuador deluxe

Iedereen geeft zo zijn eigen invulling aan een reis. Ook diegenen die stelt zijn op een zekere mate van luxe zijn bij ons aan het goede adres. Deze maatwerkreis Ecuador kent luxe accommodaties en privé vervoer. Niets hoeft er meer geregeld te worden, het enige wat er gedaan moet worden is genieten!

Hoogtepunten: Quito, Otavalo, Amazone, Cotopaxi, Baños, Cuenca, Galápagos

Dag 1+2+3 Mindo

Aankomst en privé transfer naar een resort vlak bij het nationale park Mindo op een uur rijden van Quito. Ver weg van de drukte, een ontspannen begin.

Dag 2+3 Vrije dagen en bijkomen van de reis. Geniet van de spa, een massage of de prachtige zonsondergang vanuit de privé hut. Wie niet alleen wil luieren kan mee met diverse excursies.

Dag 4+5 Otavalo

De privé transfer staat weer klaar om naar het hotel even buiten Otavalo te gaan. De rit gaat van de jungle naar de hoogtevlakte die omringd wordt door vulkanen. De lucht is koel en de omgeving groen. Het hotel is ruim van opzet en dat kan ook zeker van de kamers gezegd worden. 

Dag 5 Vervoer naar Otavalo. Op zaterdag is het markt, zeer de moeite waard.

Dag 6+7 Quito

Privé vervoer naar Quito. Onderweg wordt er een stop gemaakt bij het middelpunt der aarde: de evenaar. Het hotel ligt midden in het oude centrum op loopafstand van alle monumenten.

Dag 7 Vrije dag om door de stad te wandelen. Wie liever een stadsexcursie olv een gids heeft kan dat aangeven. Een paar uurtjes golfen? Het kan!

Dag 8+9+10 Napo Wildlife center

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Coca. De lodge ligt prachtig aan het water, de zonsondergang van je eigen balkon is ongeëvenaard. De kamers zijn luxe en de excursies worden in kleine groepjes gedaan olv een natuurgids. De reis erheen over de rivier gaat deels in een gemotoriseerde kano en deels al peddelend. In het laatste deel mogen er geen motoren gebruikt worden om het wild niet te verstoren.

Dag 9+10 Excursies

Dag 11+12 Cotopaxi

Na de vlucht naar Quito brengt de chauffeur brengt jullie naar een oude haciënda is aan de voet van de vulkaan de Cotopaxi. De vrouw des huizes kookt en dat kan ze goed! Voor het eten wordt een aperitief gedronken bij de knusse openhaard.

Dag 12 In de ochtend bezoek aan het nationale park Cotopaxi, de met eeuwige sneeuw bedekte vulkaan. De mooie wandeling over de Limpiopungo vlakte geeft de uitzicht op de immense kegel van de majestueuze Cotopaxi en haar imposante gletsjers. Met de auto de tot een hoogte van 4500 m. Wie genoeg adem heeft kan via een eenvoudig pad tot de berghut op 4800 m klimmen. De vergezichten op deze hoogte doen alle inspanningen snel vergeten..

Dag 13+14 Baños

Op weg naar Baños, het is ook weer een mooie rit. Maak stops waar jullie willen! Het hotel even buiten het dorp heeft een spa en is een prachtig oud gebouw met een ruime tuin. Het dorp is niet ver weg.

Dag 14 Vrije dag. In het stadje zijn talloze winkeltjes en restaurants te vinden maar actief zijn kan hier ook. Maak bv een paardrijdtocht.

Dag 15+16 Cuenca

Via de opgravingen van Incapirca naar Cuenca, een aangenaam koloniaal stadje. Het hotel ligt in het centrum van de stad en is, zoals je hier mag verwachten, gevestigd is een koloniaal pand.

Dag 16 Vrije dag. Cuenca is een heerlijke stad met kleine koloniale straatjes en huizen. Er zijn volop kerken, musea en kleine, kleurrijke marktjes.

Dag 17 Guayaquil

Via het nationale park Las Cajas naar Guayaquil. Dit park staat bekend om haar bloemrijke parámo, temidden van hoge rotstoppen en ijskoude bergmeren. Er is tijd voor een wandeling. Op een klein gedeelte na is de stad modern, druk en redelijk benauwd. De overnachting is daarom iets buiten de stad. Uiteraard kan dat veranderd worden naar een hotel in het centrum.

Dag 18+19+20+21 Galápagos

Het is nauwelijks in woorden te vertellen hoe bijzonder deze archipel is. De dieren laten zich gemakkelijk benaderen eenvoudig weg omdat ze de mens niet als natuurlijke vijand zien. De robben knorren verstoord als je over ze heen moet stappen om uit de boot te komen. De jonge zeeleeuwtjes zoeken tussen de snorkelaars naar “speelmaatjes” en zijn erg nieuwsgierig. Men waant zich sowieso in een groot aquarium met mantaroggen, haaien en vele, vele felgekleurde vissen.

De boot valt in de luxe categorie. De hutten zijn ruim en hebben uiteraard individuele airco, zit gelegenheid en een ruime badkamer. Het aantal passagiers is beperkt . In de jacuzzi is het heerlijk genieten van de sterren hemel! Uiteraard is de services uitstekend en het kennispeil van de gidsen hoog.

Dag 22 Naar huis

Vlucht terug nar Guayaquil en verder naar huis.

Dag 23 Aankomst

Uiteraard kan de reis verder naar wens aangepast worden!
 

Vraag een offerte aan