U bent hier

Peru deluxe 20 dagen

Route: Lima – Paracas – Nazca – Arequipa – Colca Canyon – Puno – Isla Suasi – Cuzco

Peru heeft prachtige, bijzondere hotels. Wat te denken van overnachten in een voormalig klooster, in een hotel met een spa en een wijds uitzicht over Lima of een hotel op een verder onbewoond eiland in het Titicacameer. Het vervoer en de excursies zijn voornamelijk op privé basis, een enkele uitzondering daar gelaten.

Dag 1,2 Lima

Vlucht naar Lima en bij aankomst transfer naar het hotel in Miraflores. Het verwarmde zwembad met uitzicht op de sterren nodigt uit. De stad is inmiddels uitgegroeid tot een metropool van meer dan 12 miljoen inwoners. Interessant is het koloniale centrum en enkele buitenwijken.

Dag 2 Privé tour van een halve door de stad met bezoek aan het museum Larco met een prachtige collectie pre-Columbiaanse kunst.

Dag 3 Paracas

Privé vervoer naar Paracas aan de kust van Peru. Het hotel ligt aan het strand en heeft een buiten zwembad.

Dag 4 Ballestas eilanden / Nazca

In de ochtend excursie naar de Ballestas eilanden. Er liggen honderden zeeleeuwen en het wordt ook wel de kraamkamer genoemd. Wie heel dapper is mag uit de boot springen en een stukje met de zeeleeuwen zwemmen. In de middag privé vervoer naar Nazca. 

Dag 5 Nazca

Vlucht over de Nazca lijnen. Tot op de dag van vandaag is het onbekend hoe deze enorme figuren gemaakt zijn, had men de beschikking over een luchtballon, waren het astronauten? Overnachting.

Dag 6 Arequipa

Hier een stuk met de royal class bus. Natuurlijk kan het met privé vervoer maar gezien de afstand is dat redelijk kostbaar. Transfer naar het hotel in de voormalige munt. Je waart je er in een museum. Het is leuk om te eten op de balkons rond de Plaza de Armas. Geduld is wel nodig, de service is niet snel.

Dag 7 Arequipa

Vrije dag om aan de hoogte te wennen en uitgebreid de tijd te hebben voor het Catalina Convento. Het klooster is een dorp op zich met straten en vele cellen waar de dochters uit gegoede Spaanse families complete feesten gaven.

Dag 8 Colca Canyon

Vroeg vertrek voor 2 daagse excursie door de Colca Canyon met overnachting in een hotel in Chivay. De reis voert over een hoogvlakte waar nog veel vicuñas leven (een soort wilde lama).In de middag wordt er nog een excursie gemaakt naar de thermale baden in de buurt, dus badkleding mee! Overnachting in een niet zo zeer luxe maar zeer rustiek hotel. De kamers zijn ondergebracht in huisjes. Is het koud dan heeft de receptie wel een warme kruik.

Dag 9 Puno

Ontbijt en verder de Colca Canyon in door diverse dorpen en naar de plek waar meestal condors te vinden zijn. De reis gaat verder naar Puno. Het hotel ligt iets buiten het stadje aan het meer, wat een uitzicht!

Dag 10+11  Isla Suasi

Met de auto en de boot duurt het ruim 5 uur voordat het eiland Suasi wordt bereikt maar dan ben je ook op een bijzondere plek. Hier hoor je niets dan stilte. Geniet in de avond van een prachtige sterrenhemel waar de astroloog mooie verhalen vertelt over wat de Inca’s daarvan vonden.

Dag 11  Een dag om te genieten van het eiland neem een kano, ga wandelen of ga mee varen over het meer. Aan het eind van de dag kunnen we een wandeling naar  Cerro Itapilluni aanbevelen voor een prachtige zonsondergang!

Excursies en maaltijden zijn inclusief.

Dag 12 Puno

Terug naar Puno, overnachting.

Dag 13+14 Cuzco

Op tijd op voor prachtige treinreis naar Cuzco. De trein doet denken aan de vervlogen dagen van de Oriënt express. Als de trein voorbij komt halen de verkopers op de markt snel hun marktwaren van de rails. Bij aankomst transfer naar het hotel in een voormalig klooster.

Dag 14 Even uitslapen vandaag. In de middag stadsexcursie met bezoek aan verschillende ruïnes zoals Sacsayhuamán, Qenqo, Pukapukara en Tambomachay.

Dag 15 Heilige vallei

Excursie door de heilige vallei met oa bezoek aan de kleurrijke markt van Pisaq en Ollantaytambo. De overnachting is in de vallei in een voormalige hacienda inclusief kapel. Zo hoeft men de volgende dag niet zo heel vroeg op om de  trein te nemen naar Aguas Calientes.

Dag 16  Machu Picchu

Transfer naar het treinstation en luxe trein naar Aguas Calientes. Verder de berg op en overnachting in het enige hotel wat op de Machu Picchu ligt. Als iedereen weg is genieten van een prachtige zonsondergang over de oude stad.

Dag 17+18 Cuzco

Vroeg op om voor dat de grote stroom bezoekers de Machu Picchu te bezoeken. Voor de vroege vogels is de zonsopgang heel bijzonder. Aan het eind van de dag terug naar Cuzco.

Dag 18  Een dag om even bij te komen en door de stad te dwalen.

Dag 19 Naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht via Lima naar huis.

Dag 20 Aankomst

Uiteraard kan de reis verder worden aangepast en uitgebreid met bv een bezoek aan de jungle.

Vraag een offerte aan