U bent hier

Rondreis zuidelijk peru voorbeeld reis 22 dagen

Route: Lima - Paracas - Nazca - Arequipa - Colca Canyon - Puno / Titicacameer - Cuzco - Machu Picchu - jungle.

Deze rondreis Peru kent veel hoogtepunten, soms ook letterlijk. De reis voert langs de kust, naar het binnenland, via het Titicaca meer naar Cuzco om te eindigen in de jungle. Natuurlijk mist een bezoek aan Machu Picchu niet. Zoals gezegd is onderstaande rondreis in Peru slechts een voorbeeld, alle denkbare aanpassingen zijn mogelijk!

Dag 1 Lima

Vlucht naar Lima en bij aankomst transfer naar het hotel in Miraflores. De stad is inmiddels uitgegroeid tot een metropool van meer dan 12 miljoen inwoners. Interessant is het koloniale centrum en enkele buitenwijken.

Dag 2 Lima

Vrije dag om de stad te verkennen.

Dag 3 Paracas

Transfer naar het busstation voor de Royal classbus naar Paracas. Zelf naar het hotel.

Dag 4 Ballestas eilanden / Nazca

In de ochtend excursie naar de Ballestas eilanden. Er liggen honderden zeeleeuwen en het wordt ook wel de kraamkamer genoemd. Wie heel dapper is mag uit de boot springen en een stukje met de zeeleeuwen zwemmen. In de middag verder met de bus naar Nazca en zelf van het busstation naar het hotel. 

Dag 5 Nazca en bus Arequipa

Vlucht over de Nazca lijnen. Tot op de dag van vandaag is het onbekend hoe deze enorme figuren gemaakt zijn, had men de beschikking over een luchtballon, waren het astronauten? Nachtbus naar Arequipa.

Dag 6 Arequipa

Bij aankomst zelf naar het hotel niet ver van het centrum. Het is leuk om te eten op de balkons rond de Plaza de Armas. Geduld is wel nodig, de service is niet snel.

Dag 7 Arequipa

Vrije dag om aan de hoogte te wennen en uitgebreid de tijd te hebben voor het Catalina Convento. Het klooster is een dorp op zich met straten en vele cellen waar de dochters uit gegoede Spaanse families complete feesten gaven.

Dag 8 Colca Canyon

Vroeg vertrek voor 2 daagse excursie door de Colca Canyon met overnachting in een hostal in Chivay. De reis voert over een hoogvlakte waar nog veel vicuñas leven (een soort wilde lama). In de middag wordt er nog een excursie gemaakt naar de thermale baden in de buurt, dus badkleding mee!

Dag 9 Puno

Ontbijt en verder de Colca Canyon in door diverse dorpen en naar de plek waar meestal condors te vinden zijn. De bus gaat verder naar Puno. Bij aankomst zelf naar het hotel.

Dag 10  Taquile

Ontbijt en excursie naar de drijvende rieteilanden van de Uros indianen en Taquile eiland in het Titicacameer. Eenvoudige overnachting op Taquile bij de bewoners thuis.

Dag 11 Puno

Terug naar Puno, overnachting in hotel.

Dag 12 Cuzco

Op tijd op voor de busreis naar Cuzco, er gaat een gids mee en onderweg worden er uitstapjes gemaakt het achterland in. Transfer naar het hotel op loopafstand van het centrale plein.

Dag 13 Cuzco

Stadsexcursie met bezoek aan verschillende ruïnes zoals Sacsayhuamán, Qenqo, Pukapukara en Tambomachay.

Dag 14 Heilige Vallei / Ollantaytambo

Excursie door de Heilige Vallei met onder andere een bezoek aan de kleurrijke markt van Pisaq en Ollantaytambo. De overnachting is in Ollantaytambo. Zo hoeft men de volgende dag niet zo heel vroeg op om de trein te nemen naar Aguas Caliente.

Dag 15  Aguas Caliente

Zelf naar het treinstation en trein naar Aguas Caliente. Overnachting in een eenvoudig hostal. Aan het eind van de dag is er de mogelijkheid alvast naar boven te gaan voor de zonsondergang over de ruïnes of bezoek de eenvoudige thermale baden.

Dag 16 Machu Picchu / Cuzco

Vroeg op om voordat de grote stroom bezoekers komt naar boven te gaan voor het bezoek aan de Machu Picchu onder begeleiding van een gids. Aan het eind van de dag terug naar Cuzco.

Dag 17  Cuzco

Een dag om even bij te komen en door de stad te dwalen.

Dag 18 Puerto Maldonado / Lodge

Transfer naar de luchthaven, vlucht naar Puerto Maldonado. Na ongeveer 40 minuten varen aankomst in de lodge. Wandeling van 2 a 3 uur door het tropische woud met een grote variëteit aan medicinale planten, tropische bomen, insecten en vlinders. In het donker het water op om de ogen van de kaaimannen te zien die oplichten in het licht van de zaklamp.

Dag 19 Kleilik / Sandovalmeer / Apeneiland

Vroeg op voor een korte wandeling naar de kleilik, waar verschillende soorten papegaaien klei knabbelen om hun maag te ontgiften. Ontbijt, daarna naar het apen eiland, waar apen opgevangen worden. Per boot naar het prachtige Sandoval meer voor een tropische wandeling van 5 km. Met een beetje geluk zie je dieren zoals de reuzenotter, ijsvogels, slangen en apen. Tip voor na het eten: relax op het terras om het zuiderkruis te zien.

Dag 20 Rivier

Na het ontbijt rustig wakker worden. Per kano de jungle door om samen met de gids te vissen. In de middag bezoek aan een kleine kwekerij ("chacra") met tropische vruchten uit de streek.

Dag 21 naar huis

Ontbijt en boottrip naar de luchthaven voor de vlucht via Lima naar huis.

Dag 22 Aankomst
 

Download extra informatie
Vraag een offerte aan