U bent hier

Fortaleza

Fortaleza is een grote stad die toch niet zo heel erg groot aanvoelt. De stad is populair als badplaats vooral bij de Brazilianen zelf. Het is één van de beste plekken in Brazilië om te shoppen. Vooral hangmatten zijn er in alle soorten en maten te koop. Een bezoekje waard is de centrale (overdekte) markt met honderden winkeltjes. Het is bovenal de uitvalsbasis voor paradijsjes als Jericoacoara en Cumbuco.

Bouwsteen bem vindo Fortaleza

Bij aankomst in Brazilië niet zoeken maar eerst bijkomen, daar heb je een startpakket Fortaleza voor! Boek een transfer en een hotel en de vakantie begint echt!

  • Transfer luchthaven - hotel
  • 2 overnachtingen in een 3* hotel inclusief ontbijt

Cumbuco

Ongeveer 35 autominuten ten noorden van Fortaleza ligt Cumbuco, dé hotspot in Brazilië voor kitesurfen. In de maanden juli t/m februari kun je bijna iedere dag het water op. Door de achterliggende hoge duinen ontstaat er een thermiek, waardoor er bijna elke dag een constante oostenwind (side on shore) van ongeveer 19 knopen is. Wie het (nog) niet goed beheerst kan prima terecht op het zoetwatermeer Lagoa de Cauipe waar geen golfslag is.

Kitesurf

Voor hen die het kitesurfen al onder de knie hebben en een paar dagen van de vakantie eraan willen besteden, een kitesurf bouwsteen. Natuurlijk kunnen we lessen regelen voor beginners maar dan is het raadzaam wat langer te blijven. Voor wie al wat verder is zijn kitesafari’s en downwinders te regelen.

  • Transfer luchthaven-hotel
  • 3 overnachtingen in een 3* hotel inclusief ontbijt

Jericoacoara

Hoewel het wat populairder aan het worden is, is Jericoacoara nog erg onbedorven. De straten zijn van zand en de maan de nachtverlichting. De stranden zijn prachtig! Een enorme rots lijkt zo de zee in te wandelen en de zonsondergang is hier weergaloos. Het is een prima plek om te  surfen met de kite  of met een zeil. Vooral de jongere (of jong van hart) toerist zal zich hier zeer thuis voelen.

Bouwsteen relaxen in Jericocoarai

Transfer vanuit Fortaleza. Het laatste stuk gaat met een open truck over zandpaden. Laat jezelf verwennen door verder niet te hoeven zoeken! Het hotel ligt 100m van het strand heeft een zwembad, een jacuzzi en een tuin.

  • 3 overnachtingen in een 3* hotel inclusief ontbijt
  • Transfer Fortaleza v.v.

Kitesurf

Beginners kunnen hier prima terecht voor een cursus van 3 dagen. Wie wat verder gevorderd is kan een 3 uur durende cursus volgen.

  • 3 overnachtingen in een 3* hotel inclusief ontbijt
  • 3 dagen cursus
  • Materiaal

Canoa Quebrada

Ten zuiden van Fortaleza ligt Canoa Quebrada temidden van prachtige, hoge zandduinen aan de kust. Het is ruim genieten boven op zo’n duin van een mooie zonsondergang. Het leven is relaxt en de sfeer doet denken aan de jaren '60. Er zijn verschillenden buggytours naar bv. de grillige rotsen van Ponta Grossa. Wees niet verbaasd als de kinderen van de vissers onderweg meeliften van school naar huis. Het zijn kleine buggy’s maar het is ons gelukt om er 15 kinderen en 2 volwassenen in te krijgen!!

Zandduinen in Canoa Quebrada

Neem zelf de bus vanaf Fortaleza en ga van de zonsondergangen genieten in Canoa. Relax in een hangmat en geniet van de zee! Een buggy tour mag men zeker niet missen hier!

  • 3 overnachtingen in een 3* hotel inclusief ontbijt