U bent hier

Fly-drive wolven en paters

Belo Horizonte - Ouro Preto - Santa Barbara – Caraçara – Belo Horizonte

Een bijzondere fly-drive. Hoewel kort kent het mooie hoogte punten.Tijdens een bezoek aan de stad Ouro Preto waant men zich in een meesterstuk van koloniale architectuur. Er zijn meer dan 20 kerken in barokstijl, vele musea temidden van smalle straatjes en pleintjes. Sinds 1980 staat Ouro Preto op de lijst van Werelderfgoed vanj de UNESCO. Na Ouro Preto verder naar een fraai authentiek klooster, diep verscholen in een ruig berggebied. De ligging is fabelachtig, de ambiance authentiek en de aanwezigheid van de paters maakt het helemaal bijzonder. Het klooster is beroemd om de wolven die hier vrijwel iedere avond in de kloostertuin langskomen.

Dag 1+2 Ouro Preto

Ophalen huurauto en op weg naar Ouro Preto. De stad was in de 18e eeuw het centrum van de goudkoorts die over het Braziliaanse binnenland waaide. In die periode had de stad meer inwoners dan Rio of Salvador! Fraaie koloniale panden wisselen elkaar af met grandioze kerken. Overnachting in een comfortabele pousada in de oude historische stad.

Dag 2 Halve dag wandel excursie door Ouro Preto. Je bezoekt o.a. de São Francisco de Assis en de Nossa Senhora do Pilar kerk alsmede het museum Mineralogica.
De gids zal je de beste plekjes voor een echte ‘mineiro’ lunch laten zien; zwaar maar heerlijk eten uit het Braziliaanse binnenland.

Dag 3+4 Santa Barbara

Via Mariana naar Santa Barbara. Hier tref je enkele oude straatjes aan en een gerenoveerd stationnetje. Het spektakel van Santa Barbara ligt echter buiten de stad; het nationale park Caraça. Een ruim 10.000 hectare groot berggebied, vol watervallen, hoge pieken, bijzondere vegetatie vol orchideeën en bromelia´s. Er leven miereneters, papagaaien, apen én... wolven. Overnachting in een authentiek 18e eeuws klooster.

Dag 4 Een dag voor fraaie wandelingen door het ruige gebergte. Er zijn een aantal leuke routes die je zelf kunt lopen, tot ca. 6 km. Wil je een langere tocht maken, dan gaat er een gids mee (lokaal te betalen). s Avonds, na het diner, voeren de paters de wolven. Dit ritueel wordt iedere dag, al generaties lang uitgevoerd. De wolven laten zich vrijwel iedere dag zien!

Dag 5  Belo Horizonte

Na het ontbijt vertrek je richting Belo Horizonte, een rit van ruim anderhalf uur. Je rijdt direct naar de luchthaven, waar je de huurauto weer inlevert en op een vlucht stapt naar je volgende bestemming.

  • 4 overnachtingen incl. ontbijt
  • 2x diner
  • Nederlandse routebeschrijving en wegenkaart van de regio
  • 5 dagen autohuur, type B (inclusief airconditioning)
  • Verzekering huurauto, all-risk
Vraag een offerte aan