U bent hier

Salvador

De sfeer in Salvador is heel anders dan bijvoorbeeld in Rio de Janeiro; de bevolking is er donker en stamt af van de slaven. Ze zijn trots op hun roots in Afrika en er heerst een Afrikaanse / Caribische sfeer. Dat is te merken aan de dansen, de kleding en de muziek. In het oude koloniale centrum van de stad, de Pelourinho domineren de oude koloniale gebouwen in pastelkleuren. Veel gebouwen zijn al gerestaureerd maar nog niet alles is in goede staat. Tot diep in de nacht kan er gefeest worden. Op dinsdagavond is het echt een must naar Olodum te gaan. In de Pelourinho spelen dan vele percussiegroepen. Er wordt gegeten, gedronken en gedanst tot in de kleine uurtjes.

Bouwsteen bem vindo Salvador

Salvador is mét Rio misschien wel de levendigste stad van het land. Het is één van de oudste steden van Brazilië, met vele in koloniale huizen en kerken. In de jaren '90 van de twintigste eeuw is de wijk Pelourinho in z’n geheel in originele staat hersteld.. In de omgeving van Salvador vind je kilometerslange zandstranden met palmbomen. Denk aan Morro de São Paulo en aan Praia do Forte. Dit startpakket Salvador betekent; niet hoeven zoeken naar een hotel, geen onderhandelingen met taxichauffeurs.

 • Transfer luchthaven – hotel
 • 2 overnachtingen in een 3* hotel inclusief ontbijt

Chapada Diamantina

Ten westen van Salvador ligt de Chapada Diamantina een groot en prachtig ongerept natuurgebied. Hoge tafellbergen, prachtige valleien, grotten, bronnen, rivieren, meren, watervallen en canyons wisselen elkaar af. De op één na hoogste waterval in Brazilië bevindt zich hier: de “Cachoeira da Fumaça”, met een vrije val van 382 meter! De vegetatie varieert van tropische bossen tot savannegebied, dicht begroeid met een schat aan bloemen, inclusief orchideeën en bromelia’s. Bij uitstek een gebied om te gaan wandelen. De Lapa Doce-grot met stalagmieten en stalactieten, mondt uit in een “zilvergrot” waar een ondergrondse rivier met kristalhelder water doorheen stroomt. Er kan hier gezwommen worden. In zogenaamde “Blauwe Grot” dringt maar een enkele zonnestraal door, hetgeen een geweldig kleurenschouwspel oplevert.

Tour Chapada Diamantina

Het stadje Lençóis, officieel erkend door de Braziliaanse regering als historisch monument ligt in het centrum van de Chapada Diamantina en is de uitvalsbasis voor het ontdekken van al het natuurschoon.

 • Transfer naar Lençóis per lijndienst bus v.v.
 • 3 overnachtingen inclusief ontbijt
 • Diverse wandelingen
 • Excursie naar de grotten
 • Engelstalige gids

Morro de São Paulo

Op Morro de São Paulo is het heerlijk relaxen op één van de tropische strandjes. Snorkelen is hier fantastisch en ’s avonds kan men lekker eten in het ‘dorpje’ Het leven gaat er in ‘slowmotion’… Doordeweeks is het er rustig maar in het weekend kan het bomvol zijn met Salvadorianen die de drukte van de stad ontvluchten. De boottocht duurt ongeveer twee uur, met wat geluk zien jullie zelfs walvissen! Vliegen kan ook.

Bijkomen op Morro de São Paulo

Het ontspannen komt in Brazilië steeds weer terug. Er zijn ook zoveel plekjes waar je eigenlijk nooit wilt vertrekken. Ook op Morro de São Paulo is het goed tot jezelf komen. Wie wat actiever wil zijn kan gaan duiken.

 • Transfer naarr de pier
 • Overtocht per boot naar Morro v.v
 • 3 overnachtingen in een 3* hotel inclusief ontbijt

Pousada Praia das Ondas

Vlakbij Salvador bieden we sfeervolle bungalows aan in een schitterende, tropische omgeving. Hotel Pousada Praia das Ondas ligt tussen zo’n 100 palmbomen en direct aan het witte zandstrand van Itacimirim. Rustig, maar met het bruisende Salvador en levendige vissersdorpje Praia do Forte liggen binnen handbereik. Tussen de vrolijk gekleurde bungalows ligt het zwembad met ligbedden, zitjes en parasols, een volleybalveld en het restaurant met een erg goeie keuken! Voor een actieve dag zijn er fietsen en  tours naar oa. de schildpadden..

 • Transfer Salvador v.v.
 • 3 overnachtingen in een 3* hotel inclusief ontbijt