U bent hier

Pantanal

De Pantanal is een moerasachtig gebied dat aan een savanne doet denken. Door het open landschap is het makkelijker dan bv. in de Amazone om dieren te zien. Het gebied wordt omsloten door bergen en ligt in een kom. In de regentijd verzamelt het water zich in de kom. De rivieren treden buiten hun oevers en creëren meren en poelen. Wanneer de droge tijd aanbreekt wordt de verbinding met de rivieren verbroken. De vissen en krokodillen die in de meren leven zijn ten dode opgeschreven als de poelen en meren droogvallen. Vooral dan is het een paradijs voor vogels die een makkelijk maal kunnen “scoren”.

Naast de enorme variëteit aan vogels is er veel meer te zien. Een kleine greep: krokodillen, miereneters, struisvogels, piranha’s, capibara’s (een groot uitgevallen cavia) en natuurlijk de machtige anaconda, één van de grootste slangen ter wereld. Regenseizoen: oktober t/m maart.

Zuid Pantanal Fly Drive

Het beste van 2 gebieden; zowel "de voeten op het land" in de Pantanal en "als een vis in het water" in Bonito. De tour start in Campo Grande waar de auto opgehaald wordt. Bij de auto krijgt men kaarten en een gedetailleerde omschrijving van hoe te rijden. Heel bijzonder met de stroom, al snorkelend mee drijven met een ongelooflijke heldere rivier en ruim genieten van het prachtige onderwater leven. Uiteraard zijn excursies vanuit de lodge als varen, wandelen, vissen en een tour per truck inclusief.

 • 5 dagen autohuur
 • Kaarten, routebeschrijving
 • Verzekering met uitgebreide dekking
 • 2 overnachtingen Bonito
 • 3 overnachtingen Pantanal
 • 5x ontbijt, 2x lunch, 3x diner
 • Excursies

Noord Pantanal

Het landschap wordt doorkruist de Transpanateira weg. Op zich is de weg al een excursie! Van alles steekt de weg over vooral tegen de schemering. Otters, vogels, krokodillen, miereneters, emoes, apen, capibara’s (een groot uitgevallen cavia), slangen en de machtige anaconda, ze wonen er allemaal en doordat het landschap zo open is, is er ook een grote kans om ze te zien!

De overnachtingen zijn op een nog in bedrijf zijnde boerderij waar de luxe van een zwembad niet ontbreekt.

Dag 1 Transfer af de luchthaven naar de lodge en een eerste verkenning te voet van de omgeving van de lodge. Na het diner op zoek naar de krokodillen en andere nachtdieren.

Dag 2 Tocht te paard. Geen ervaring? Geen probleem, de paarden zijn gewend aan onervaren ruiters.  Na de lunch is het water aan de beurt en met wat geluk kan men vanuit de boot piranha’s vangen. Vergeet niet te genieten van de prachtige zonsondergang!

Dag 3 Wie het niet erg vindt om vroeg op te staan kan tijdens een wandeling genieten van een prachtige zonsopgang en de vogels die wakker worden. Na het ontbijt volgt een paardrijdtocht of (afhankelijk van het seizoen) een tocht per boot door de omgeving.

Dag 4 Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van deze prachtige regio.

 • Transfer Cuiabá v.v
 • 3 overnachtingen
 • Vol pension
 • Excursies
 • Lokale gids

Jaguar Eco lodge

Deze lodge ligt in uiterste zuiden van de Transpanateira weg. De locatie is de extra reistijd meer dan waard. De kans om jaguars te zien is hier groter dan waar dan ook. Meer dan 1/3 van de bezoekers die 3 of meer dagen in de lodge verbleven hebben dit prachtige dier gezien!

Dag 1 Op weg naar de Jaguar lodge, de plek met de meeste kans om de jaguar te zien, deels in een open 4x4 om zo optimaal te kunnen genieten van de omgeving. Geniet van ibissen,  papagaaien, reigers, capibara’s en krokodillen. Met wat geluk zie je anacondas , vossen, herten etc. Laat in de middag aan in de lodge. Na het diner een nachtsafari op zoek naar nachtdieren als uilen, tapirs, de krabetende vos en, met geluk, de jaguar.

Dag 2 Wakker worden met het geluid van de apen en vogels, wat kan er mooier zijn? Wandeling rond de lodge en na de lunch over de Transpantaneira naar de mooie moerassen van Campo Jofre. Geniet van een prachtige zonsondergang over het landschap.  Na het diner weer een nachtsafari.

Dag 3 Vroeg uit de veren om de vogels wakker te zien en horen worden. Zeker de blauwe ara is bijzonder. Na het ontbijt een wandeling en daarna vanuit  Porto Jofre een boottrip op de Cuiabá of Piquiri rivier. Naast vele soorten vogels is hier de kans het grootst om de jaguar te zien zeker in de droge tijd als de stranden droog liggen. Ook de apen en de reuze otter laten zich door de bank genomen zien. Een visje vangen voor het avond eten kan ook. Na het eten  nacht safari.

Dag 4 Terug naar Cuiabá

 • Transfer Cuiabá
 • 3 overnachtingen
 • Vol pension
 • Excursies
 • Lokale gids