U bent hier

Op zoek naar de Jaguar - Fotosafari

Fotosafari naar de Pantanal vanuit Nederland verzorgt met ervaren Wildlife Guides ter plaatse. Deze unieke reis wordt verzorgd door  TerraMundo i.s.m enthousiast fotograaf Max Ribbink.

Zoals de naam al zegt, de Jaguar spotten en fotograferen is het doel van deze reis. Een moeilijke opgave omdat de jaguar wel heel erg hoog staat op de lijst van bedreigde diersoorten. Daarom is er samenwerking gezocht en gevonden met de beste lokale gidsen en de beste lodges in het noorden van de Pantanal. Daarmee is succes niet verzekerd, wild spotten blijft een kwestie van geluk en alleen met de hulp van de juiste mensen kunnen we dit geluk wat beïnvloeden. De gidsen waar we mee samen werken hebben ruime ervaring met fotografen, zij begeleiden u naar de perfecte foto locaties weten de juiste licht condities op waarde te schatten.

Daarbij, de Pantanal is meer, het is één van werelds grootste vogel spot gebieden. Deze reis zal dan ook de mogelijkheid geven om in een qua oppervlakte relatief klein gebied meer dan honderd soorten waar te nemen: Hyacint ara's, de grootste papegaaien van de wereld, tal van andere soorten ara's, papegaaien en parkieten, maar ook toekans, spechten, reigers, ooievaars (Jabiru’s ), vele soorten roofvogels en kolibries, zijn er in overvloed. Dit naast de vele zoogdieren en reptielen die er leven, zoals de Tapir, de ocelot, de reuze otter, capibaras, kapucijnenaapjes, brulapen, de jaguar, kaaimannen, anaconda’s en niet te vergeten zoet water dolfijnen.

Ter afsluiting van de fotosafari gaat u naar één van de mooiste plekjes van Brazilië, Bonito, een klein stadje in de bergen van Bodoquena en ligt in het centrum van een streek genaamd “het Caribisch gebied van het mid-westen”. Dit gebied is zo genoemd omdat de grondsoort erg veel kalk bevat; hierdoor stroomt het water van de drie rivieren en bronnen als het ware door een natuurlijk filter. Het resultaat is prachtig lichtblauw water, helder en schoon. Snorkelen is een feest met bont gekleurde vissen. In de Gruta de Lagoa Azul is er een knalblauw meer 100 meter onder de grond.

De Pantanal kan het hele jaar door goed bezocht worden, maar de beste reisperiode voor het spotten van de jaguar is het droge seizoen waarvan Juli en Augustus de beste maanden zijn. Deze reis is gepland voor vertrek 1ste of 2de week van augustus 2013 en 2014.

Dag 1 Cuiabá

Vertrek uit Nederland en via Sao Paulo naar Cuiabá. Overnachting

Dag 2 Jaguar lodge

Transfer naar de Jaguar lodge, de plek met de meeste kans om jaguar te zien.

Dag 3+4+5 Activiteiten vanuit de lodge.

Dag 6 Cristalino lodge

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Alta Floresta. Transfer naar Cristalino lodge. Hoewel veelal onbekend is dit toch ook echt de Amazone en veel rustiger!

Dag 7+8 Activiteiten vanuit de lodge.

Dag 9 Bonito

Tijd om afscheid te nemen en transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Campo Grande. Ophalen huurauto en op weg naar Bonito. Overnachting

Dag 10 Snorkelend de rivier af tussen een feest van bont gekleurde vissen.

Dag 11 Campo Grande

Terug naar Campo Grande voor een laatste overnachting

Dag 12 Naar huis

Dag 13 Aankomst

Download extra informatie