U bent hier

5 daagse flydrive Historische steden

Rio-Tiradentes - Ouro Preto - Belo Horizonte 

Dag 1+2 Tiradentes

Ophalen huurauto in Rio en op weg naar Tiradentes, een koloniaal plaatsje gelegen vlakbij de Sao Jao del Rei vallei. Breng een bezoek aan één van de mooiste kerken van Brazilië: Igreja Matriz de Santo Antonio. Maak een stop in Petropolis voor een bezoek aan het keizerlijk museum en het kristallen paleis.

Dag 2 Vrije dag in Tiradentes. In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken en genieten van de watervallen en natuurlijke zwembaden. Overnachting

Dag 3+4 Ouro Preto

Via São João Del Rei verder naar  Congonhas en uiteindelijke Ouro Preto. Maak een stop in São João Del Rei voor de kerk van  São Francisco de Assis, met de indrukwekkende palmentuin. Volgende stop: het heiligdom van Bom Jesus do Matosinhos in Congonhas dat op de wereld erfgoedlijst van de UNESCO staat.

Ouro Preto

Ouro Preto (zwart goud) ligt in de staat Minais Gerais en is één groot historisch monument. Rijk geworden in de vervlogen tijden van de mijnbouw beschikt de stad over niet minder dan 20 kerken, bijna allemaal in Barokstijl. Dwaal door de kleine straatjes, geniet van de koloniale sfeer en duik een echte goudmijn in.

Dag 4 Vrije dag. Tip: breng een bezoek aan Mariana met prachtige koloniale panden. Ten oosten van Ouro Preto ligt een ruig berggebied waar een mooie dagtocht maken gemaakt kan worden met een bezoek aan de watervallen van Lavras Novas.

Dag 5 Belo Horizonte

Rit naar Belo Horizonet en auto inleveren op de luchthaven. Wie geïnteresseerd is in kunst kan een stop maken bij INHOTIM, een cultureel instituut. In dit enorme park komen de kunst en de natuur in harmonie samen. De collectie is groot!
Afhankelijk van de vluchttijden, een overnachting of het vervolgen van de reis op een andere bestemming.


Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!
 

Download extra informatie
Vraag een offerte aan