U bent hier

Steden, natuur en strand 21 dagen

Alle hoogte punten in één reis dat gaat niet lukken tenzij je veel tijd en een behoorlijk budget hebt. Deze reis kent veel hoogtepunten en is een aangename mix van steden, natuurschoon en strand of te wel luieren en aktief zijn.

De hoogte punten: Rio de Janeiro - Salvador - Chapada Diamantina - Amazone - Recife/Olinada -Fernando de Noronha.

Dag 1+2+3+4 Rio de Janeiro

Vertrek naar Rio en transfer naar een hotel vlak bij de Copacabana.

Dag 2 Vandaag een tour naar de Favela’s de sloppenwijken per jeep. Een deel van de opbrengst gaat naar de gemeenschap om bv buurtcentra te bouwen.

Dag 3+4 Tijd om deze bruisende stad zelf te verkennen. Veel bezienswaardigheden kan men makkelijk zelfstandig bezoeken. Er gaat een treintje naar het enorme Christus beeld en de gondel naar het suikerbrood. Neem een taxi naar het bruisende Lapa voor een heerlijk avondje Samba!

Dag 5+6 Salvador de Bahia

Transfer naar de luchthaven in Rio en bij aankomst transfer naar het hotel in de Pelourinho, de oude, kleurrijke wijk.

Dag 6 Vrije dag. Op dinsdag avond is het echt een must naar Olodum te gaan. In de Pelourinho spelen dan vele percussie groepen.Er wordt gegeten, gedronken en gedanst tot in de kleine uurtjes. Laat wel jullie spullen in het hotel.

Dag 7+8+9 Chapada Diamantina

Tijd om actief te worden. De Chapada Diamantina is een groot en prachtig ongerept natuurgebied gelegen in de staat  Bahia in het noordoosten van Brazilië: hoge bergen, prachtige valleien, grotten en holen, bronnen, rivieren, meren, watervallen en canyons.

Dag 7 Per bus naar Lençois en vrij om het plaatsje te verkennen

Dag 8 Trekking langs de oevers van de rivieren Grizante en Lençois naar een grote waterval. Het zand heeft felle kleuren. Via het dorpje Serrano (zwemmen!) terug naar Lençois. Het is een relatief makkelijke wandeling van in totaal 10 kilometer

Dag 9 Naar de Lapa Doce-grot met een ondergrondse rivier met kristalhelder water doorheen stroomt. Zwemmen! In de “Blauwe Grot” dringen net enkele zonnestralen door, hetgeen een geweldig kleurenschouwspel oplevert. In de middag de Pai de Inácio beklimmen, de hoogste berg van de Chapada Diamantina. De uitzichten vanaf de top zijn onvergetelijk.

Dag 10 Manaus

Per bus terug naar Salvador en vlucht naar Manaus, de poort tot de Amazone. Transfer bij aankomst en overnachting.

Dag 11+12+13 Amazone

Het Amazonegebied bestaat uit het grootste tropisch regenwoud op aarde. De oorspronkelijke bewoners houden er nog steeds een fascinerende levenswijze op na. Ze wonen diep verscholen in het oerwoud en mijden het contact met andere mensen. Tijdens de overnachtingen in de lodge is pas echt te merken dat je je midden in de jungle bevindt: brulapen en kwetterende vogels zijn de wekker. Een verblijf in een lodge is een unieke ervaring! Voor de één een hoogtepunt voor andere een tegenvaller: de plek waar de rivieren Rio Negro en de Rio Solimões elkaar ontmoeten om verder te gaan dan de Amazone ontbreekt niet.

Dag 11+12+13 De dagen zijn gevuld met excursies als wandelen, varen,  piranhas vangen, avond excursies. Luieren in een hangmat mag ook!

Dag 14 Recife/Olinda

Transfer naar de luchthaven en in Recife transfer naar Olinda.
Dit prachtige historische stadje ligt boven op een heuvel, met uitzicht op Recife en de zee. Het centrum is één groot museum met smalle straatjes en kerken gedateerd uit de 16e en 17e eeuw. Veel kunstenaars hebben zich gevestigd in Olinda en er zijn talloze kleine ateliers.

Dag 15 Vrije dag om door de straatjes te dwalen.

Dag 16+17+18+19 Fernando de Noronha

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Fernando de Noronha.
Fernando de Noronha is een paradijselijke eilanden groep. De eilanden hebben een vulkanische oorsprong en zijn bezaaid met prachtige stranden en rotsformaties. Het water is kristalhelder en door de rijke flora en fauna nodigt dit gebied uit tot snorkelen, duiken en vissen.

Dag 17+18+19 Vrije dagen.

Dag 20 Naar huis

Transfer naar de luchthaven, vlucht naar het vaste land en verder naar huis.

Dag 21 Aankomst Nederland

Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!

  

Vraag een offerte aan