U bent hier

Rio de Janeiro

Laat het feest in Rio maar beginnen, want feesten & genieten kan men er zeker! ’s Avonds slenteren langs de Copacabana en een hapje eten in de luxe wijk Ipanema of in één van de beste vis- en vleesrestaurants van de stad (‘Marius’, Avenida Atlantica 290). Overdag bijkomen op het strand, of de stad van bovenaf bewonderen. De berg ‘Suikerbrood’ en de berg Corcovado met het Christusbeeld op de top bieden een fantastisch uitzicht.

Wie de stad vanaf een andere invalshoek wil bekijken kan een tour maken door een ‘favela’, een sloppenwijk. Zie de keerzijde van het luxe leventje aan het Copacabana en het Ipanema strand. Het doet wellicht aan “aapjes kijken” denken, maar bedenk dat een deel van de opbrengsten naar de gemeenschap van de favela gaan waarmee projecten gefinancierd worden. Een bijzondere wijk is Santa Teresa, waar het oude “Lissabon”-trammetje heen gaat. Ga eens naar een repetitie van één de sambascholen, of naar Lapa waar de samba uit alle cafeetjes klinkt.

Bouwsteen bem vindo Rio de Janeiro 

Wie ‘Rio’ zegt denkt aan prachtige stranden, aan het grootste Carnaval van de wereld, aan de sambamuziek en aan voetbal. Maar er is meer. Denk alleen al aan het moderne en levendige centrum, aan de mooie buitenwijk Santa Teresa dat onder andere per tram te bereiken is of aan de beroemde uitzichtpunten Corcovado en Pão de Açucar van waaruit de stad, de ruime baai en het achterland bestaande uit bergen en rotskusten uitstekend te zien zijn. Qua ligging wordt Rio wel de mooiste stad ter wereld genoemd! Ontspannen beginnen want alles is met dit startpakket Rio de Janeiro voor aankomst geregeld.

 • Transfer luchthaven - hotel
 • 3 overnachtingen in 3* hotel inclusief ontbijt

Uitwaaien

Tour per zeilboot langs tropische eilanden voor de kust bij Rio. Er is onderweg tijd om de lange reis te vergeten en te ontspannen op het strand. Er worden stops gemaakt om te snorkelen in het kristalheldere water.

 • Hele dag tour
 • Lunch
 • Engelstalige gids

Favela

Zie de andere kant van het leven in Brasil. Bezoek met een jeep een van de vele favela’s die Rio rijk is. De opbrengst komt deels ten goede aan de favela die er bv gemeenschapshuizen van bouwt. Meer donaties zijn natuurlijk heel welkom en kunnen onderweg gedaan worden.

 • Halve dag excursie per jeep
 • Engelstalige gids

Grandioos Uitzicht

Excursie met een open jeep naar het wereldberoemde Christusbeeld hoog boven de stad. Het uitzicht is adembenemend! De tour gaat verder naar Tijuca, de enige jungle ter wereld die midden in een stad ligt. De piepkleine aapjes zijn heel bijzonder. De tour eindigt op het strand waar de deltavliegers landen.

 • Halve dag excursie
 • Engelstalige gids

Keizerlijk uitje

65 km van Rio ligt Petrópolis waar het keizerlijk buitenverblijf staat. De tocht er heen is alleen al de moeite waard. De weg kronkelt dwars door de uitbundige vegetatie. Het stadje is schilderachtig, met straatjes vol met bloemen en rijtuigen. Uiteraard wordt het paleis bezocht maar ook het "Kristalpaleis" en een plaatje van een kerk; de Catedral de São Pedro de Alcântara.

 • Hele dag excursie
 • Engelstalige gids