U bent hier

Flydrive Salvador-Recife

Deze flydrive is uitermate geschikt voor diegenen die in alle vrijheid willen genieten van een deel van de vele stranden in Brazilië. De route loopt van Salvador vooral langs de kust naar het noorden. Omgekeerd kan uiteraard ook. De afstanden zijn niet zo heel groot dus er blijft genoeg tijd over om te luieren of een duik te nemen in de veelal azuur blauwe zee.

Dag 1+2 Praia das Ondas (75 km)

Ophalen huurauto op de luchthaven van Salvador en naar Praia das Ondas voor een relaxt begin (of vervolg) van de reis aan het strand.

Dag 2 Vrije dag, Tips: Praia do Forte, een beschermd natuurgebied met kokospalmen, rivieren en lagunes en een mooi strand. Bezoek aan het schildpaddenproject in Tamar.

Dag 3 Aracaju (251km)

Verder over de Linha Verde naar Aracaju, een schone, vriendelijke en gastvrije provinciehoofdstad, gelegen aan de oever van de rivier Sergipe. Het centrum heeft mooie parken en de stranden zijn wederom prachtig.

Dag 4 Penedo (151km)

Langs de suikerrietplantages en de kust, naar Penedo. Dit charmante koloniale stadje ligt prachtig aan de rivier Sao Francisco en wat meer in het binnenland. Het is een klein stadje en de bezienswaardigheden liggen op loopafstand.

Dag 5 Maceió (156km)

Via o.a. Feliz Deserto en andere stranden naar Maceio, het vriendelijke en zonovergoten badplaatsje. Maceió heeft een mooie boulevard en gezellige barretjes aan het strand.

Dag 6 Japaratinga (151km)

Op naar Japaratinga, een klein en rustig vissersdorpje aan één van de mooiste stranden van Brazilië. Onderweg is er nog meervissersdorpjes die een stop waard zijn.

Dag 7 Porto de Galinhas (91km)

Vertrek naar Porto de Galinhas met onderweg de ruïnes van het Portugese Forte Tamandaré uit 1691 en het kleine stadje Sao Miguel dos Milagres.

Porto de Galinhas (letterlijk: ‘kippenhaven’) is bekend om de schitterende stranden, koraalriffen en kokospalmen. Het is hier prachtig snorkelen in de gaten in het rif die bij eb geen verbinding meer hebben met de zee. De vissen kunnen pas weer weg als het vloed is. Het dorpje heeft veel leuke restaurantjes en talloze winkeltjes in het centrum.

Dag 8+9 Olinda (91km)

De laatste rit eindigt in Olinda, een prachtig pittoresk historisch stadje ten noorden van Recife met veel kerkjes, huisjes in pastelkleuren, keistenen bestrating en vooral: een gezellige sfeer. 
   
Dag 9 Vrije dag in Olinda om uit te rusten en nog even te genieten van de Braziliaanse sfeer.

Dag 10 Naar huis of verder in Brazilië

Naar de luchthaven van Recife en inleveren huurauto.


Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!

 

Download extra informatie
Vraag een offerte aan