U bent hier

Zuidwest Brazilië 17 dagen

Wie niet al te veel wil vliegen over grote afstanden kan met deze rondreis Zuidwest Brazilië prima uit de voeten. De hoogte punten zijn Rio,  de prachtige watervallen van Iguaçu, Curitiba met de mooie treinreis naar de kust, en het vrij onbedorven eiland Ilha do Mel.

Hoogtepunten: Rio - Iguaçu - Curitiba - Ilha do Mel

Dag 1,2,3,4 Rio de Janeiro

Vertrek naar Rio en transfer naar een hotel vlak bij de Copacabana.

Laat het feest in Rio maar beginnen, want feesten & genieten kan men er zeker! ’s Avonds slenteren langs de Copacabana en een hapje eten in de luxe wijk Ipanema of in één van de beste vis- en vleesrestaurants van de stad (‘Marius’, Avenida Atlantica 290). Overdag bijkomen op het strand, of de stad van bovenaf bewonderen. De berg ‘Suikerbrood’ en de berg Corcovado met het Christusbeeld op de top bieden een fantastisch uitzicht. De stad met de grootste stadsjungle ter wereld met piep kleine aapjes.

Dag 2 Vandaag een tour naar de Favela’s de sloppenwijken per jeep. Een deel van de opbrengst gaat naar de gemeenschap om bv buurtcentra te bouwen.
Dag 3+4 Tijd om deze bruisende stad zelf te verkennen. Veel bezienswaardigheden kan men makkelijk zelfstandig bezoeken. Er gaat een treintje naar het enorme Christus beeld en de gondel naar het suikerbrood. Neem een taxi naar het bruisende Lapa voor een heerlijk avondje Samba!

Dag 5,6,7 Iguaçu

Zelf naar de luchthaven voor de vlucht naar  Iguaçu. Transfer naar het hotel.

Iguaçu

In het hoge noorden op de grens met Argentinië en Paraguay ligt Iguaçu, dat “groot water” betekent in de (Guarani) indiaanse taal. Hiermee is niets te veel gezegd. De honderden grote en kleine stromen die zich van grote hoogte naar beneden storten, leveren een fantastisch en vooral oorverdovend schouwspel op.

Dag 6 Excursie naar de Argentijnse kant van de watervallen.
Dag 7 Vrije dag.

Dag 8+9 Curitiba

Zelf naar de luchthaven voor de vlucht naar Curitiba. Transfer naar het hotel.

Curitiba

Deze hoofdstad van de staat Parana bestaat uit veel verschillende culturen. Het historische centrum met o.a. het Iguacu-Paleis, Passeo Publico, vele musea en kerken is altijd bewaard gebleven. De grootste attractie is de trein van Curitiba naar Morretes die door het  adembenemende landschap van ‘Serra do Mar’ rijdt.

Dag 9 Vrije dag.

Dag 10+11+12+13 Ilha do Mel

Zelf naar het trein station en een kaartje halen voor de prachtige treinreis naar Morretes. Voor het beste uitzicht  links zitten! Daarna zelf de bus nemen naar Parangua om vanaf daar het bootje te nemen naar Ilha do Mel.

Ilha do Mel

Bij velen is Ilha do Mel favoriet door de combinatie van een herberg direct aan het strand, varen, dolfijnen spotten en avontuurlijke wandelingen op het eiland. Het eiland is omringd door prachtige stranden waar je heerlijk kunt wandelen en zwemmen

Dag 11+12+13 Vrije dagen om van het eiland te genieten. Huur een fiets of bezoek het Portugese fort.

Dag 14+15 Rio de Janeiro

Zelf terug met de boot en de bus naar Curtiba en vlucht naar Rio. Transfer naar het hotel.

Dag 15 Vrije dag

Dag 16 Naar huis

Zelf naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Dag 17 Aankomst Nederland


Uiteraard kan de reis nog uitgebreid of aangepast worden. We leveren immers maatwerk!
 

Download extra informatie
Vraag een offerte aan