U bent hier

Bariloche - Puerto Varas/Puerto Montt per boot/bus

De tocht van Bariloche naar Puerto Varas/Montt  gaat deels met de bus over land en deels met de boot over meren. De tocht is prachtig, over stille meren met uitzicht op besneeuwde toppen zoals van Mount Tronador. De trip gaat langs de stroomversnelling van Petrohué met een ongelooflijke kleur blauw. De Osorno vulkaan torent overal bovenuit.

Met de bus naar Puerto Pañuelo om daar aan boord te gaan op een catamaran. Varend over  het Nahuel Huapi meer naar Puerto Blest. Bustocht naar Puerto Alegre voor een tweede inscheping en per motorboot naar Puerto Frias waar de grens overgestoken wordt. Na de douaneformaliteiten verder met de bus via Vicente Perez Rosales Pass naar Peulla.
Na de lunch navigatie over Todos los Santos Lake richting Petrohué. Vanaf de catamaran zie je de toppen van Osorno en de Puntiagudo vulkanen, het water heeft een emeraldblauwe kleur en met mooi weer is het uitzicht schitterend. Vervolgens per bus langs de oevers van Petrohue rivier met een stop bij de Petrohué watervallen. Via Ensenada verder langs de kust van het Llanquihue Lake naar Puerto Varas, een pittoreske stad gelegen aan de oevers van het meer.

Het is een prima mogelijkheid om Argentinië met Chili te combineren. De tocht kan in 1 of 2 dagen gedaan worden. Bij 2 dagen is er een overnachting in Peulla. Hier hoor je alleen de stilte!