U bent hier

Mendoza

Mendoza ligt in het wijngebied van Argentinië, niet ver van de grens met Chili. Uiteraard kan men zich hier de wijnen laten smaken in één van de vele bodega’s maar ga ook eens raften in Canyon Atuel. De natuurlijk brug van kalksteen in vele kleuren, de " Puente del Inca ", is bijzonder. Niet in de laatste plaats vanwege het uitzicht op de Aconcagua, de hoogste berg van Latijns-Amerika. Het is een goede uitvalsbasis om het grillige landschap van Talampaya of Valle de la Luna te bezoeken.

Bouwsteen bienvenido Mendoza

In het hart van de wijnstreek ligt Mendoza, een ontspannen stad met terrassen op verstolen pleintjes. De ruige omgeving met als hoogste punt de Aconcagua nodigt uit tot activiteit. Startpakket Mendoza inclusief:

  • Transfer van de luchthaven naar het hotel
  • 2 overnachtingen in een 3* hotel inclusief ontbijt


Canyon Atuel

Dagexcursie naar Canyon Atuel, een ruig natuurgebied van uitgesleten rotsformaties met namen als de kathedraal, het kasteel en het spook. Het is dé plek voor diverse buitensporten als raften en klimmen.

Prijs vanaf: € 64,-- p.p. op basis van 2 personen.

Wijnkelders

Even ruiken aan dat waar de streek zo bekend om is, wijn! Het productieproces wordt uitgelegd en natuurlijk mag er geproefd worden.

Prijs vanaf: € 23,-- p.p. op basis van 2 personen.

Finca Aldagisa

Een heerlijke plek, even buiten Mendoza, is de wijnboerderij finca Aldagisa. Een klant zei ooit eens over deze plek " de hemel op aarde bestaat echt ". Dat zegt in onze ogen genoeg! Wanneer men beschikt over een auto kan men van hieruit alle kanten op. Luieren bij het zwembad mag natuurlijk ook. Uiteraard onder het genot van een glaasje wijn! Overnachting inclusief ontbijt. 

Prijs vanaf: € 111,-- p.p. op basis van 2 personen.

Mendoza "en carro"

Tijdens deze flydrive worden flinke afstanden gereden. Daar staat tegenover dat de rit door een deel van Argentinië gaat waar weinig toeristen komen en waar veel te zien is. De natuurlijk kalkbrug Puente del Inca, het uitgesleten, grillige landschap van Talampaya en het maanlandschap met dinosaurussen van Valle de la Luna zijn stuk voor stuk bijzonder. De steden Cordoba, Tucuman en Salta kunnen in de route opgenomen worden.

Kijk even bij de flydrives voor een uitgebreide beschrijving.