U bent hier

Ushuaia - Punta Arenas per luxe boot

De naar keuze 3 of 4 daagse tocht (cruise) van Ushuaia naar Punta Arenas is prachtig en een uitstekende manier om 2 landen te combineren: Argentinië en Chili. Het uitzicht in de straat van de gletsjers is ongeëvenaard en onvergetelijk. Gletsjer na gletsjer tuimelt van de berg af om in het water te eindigen.

De route en de te bezoeken plekken zijn afhankelijk van de weersomstandigheden maar gaat in ieder geval door het Beagle kanaal, de Straat van Magellanes en naar de Baai Wulaia. Van dicht bij kan er van een van de vele gletsjers genoten worden. Als het weer goed is wordt voet aan wal gezet op kaap Hoorn. Deze mythische plaats staat bekend als ‘het einde van de wereld’. Na vele traptreden naar boven overwonnen te hebben bezoekt men de enige bewoners van dit eiland.

Elke dag zijn er uitstapjes met rubberboten naar land voor een wandeling naar bv de gletsjer, naar een Magellanic oerbos, pinguïns of robben. Soms gaat de barman met het laatste bootje mee om voor de welverdiende whisky of chocolademelk te zorgen bij terugkomst van de wandeling. Tijdens het varen worden er lezingen gegeven.

Het eten is heerlijk (oh die toetjes!) en ook de drankjes aan de bar zijn inclusief.
De hutten zijn allen buitenhutten met eigen douche/toilet en kunnen gerust comfortabel genoemd worden.