U bent hier

Salta

In het hoge noorden hebben bergen bijnamen als " het palet van de schilder". Het is een puur Indiaans gebied waar men, voor zelf te drinken, eerst wat drank op de grond gooit en zo "Pachamama, moeder aarde" te drinken geeft. Het landschap is ruig met een subtropische vegetatie, kloven, bergen en staat vol met cactussen. De dorpjes zijn indiaans maar het oude Spaanse koloniale verleden is alom aanwezig zoals in Cafayate, dé hoofdstad van de witte wijn. De "trein naar de wolken" mag eigenlijk niet gemist worden. Niet alleen de landschappen zijn adembenemend maar ook de hoogte die bereikt wordt.

Bouwsteen bienvenido Salta

Na aankomst een rustig begin met dit startpakket Salta en meteen naar het hotel.

  • Transfer van de luchthaven naar het hotel
  • 3 overnachtingen in een 3* hotel inclusief ontbijt
  • Excursie rondje stad


Liever een wat rustiger plek om te overnachten? Reserveer een hotel in San Lorenzo even buiten Salta. In tegenstelling tot Salta heeft San Lorenzo een redelijk koel klimaat en is erg groen. Het vervoer van en naar Salta, vertrekplaats voor de excursies, dient zelf geregeld te worden (taxi).

Tren a las Nubes

Diegenen die van eind maart tot november reizen kunnen genieten van een reis naar de wolken. De treinreis begint op 1187 meter, eindigt op 4200 meter hoogte en is 428 km lang. De 1279 bochten, 29 bruggen, 21 tunnels en 2 rollers die de trein helpen te stijgen en dalen. De 2 zigzaggen en de 3 viaducten vormen een monument op zich. De vergezichten en de natuur zijn ronduit schitterend.

Prijs vanaf: € 165,-- p.p. op basis van 2 personen.

Safari naar de wolken

Wanneer de trein niet rijdt is het mogelijk het traject deels te volgen met een soort truck die speciaal is aangepast voor deze reis. Vanaf het platform op het dak zijn prachtige foto’s te maken! De truck gaat ook naar de zoutvlaktes en het pittoreske dorpje Purmammarca aan de voet van de prachtige berg met 7 kleuren. De gravelwegen zorgen voor voldoende “beweging”.

Prijs vanaf: € 161,-- p.p. op basis van 2 personen.

Tegenwoordig kan men ook heen met de trein en terug met de truck.

Cafayate

Dagexcursie door de quebrada’s (kloven) naar Cafayate. Het landschap is heel grillig en boeiend. In de bergen zijn soms hele arena’s uitgesleten. In één van deze arena’s heeft de bekende Argentijnse zangeres Mercedes Sosa gezongen.

Prijs vanaf: € 45,-- p.p. op basis van 2 personen.

Flydrives, rijden en wandelen

Het gebied leent zich uitstekend om zelf te rijden. De ritten variëren van mooi en redelijk eenvoudig tot toch wel vrij avontuurlijk waarbij riviertjes de weg kruizen en steeds dieper worden. De uitgesleten tractorsporen vormen een ware uitdaging. Een nieuwe mogelijkheid is om de rit te onderbreken voor een wandeling. Onderweg staat een gids te wachten voor een trip met de benenwagen.

Kijk even bij de flydrives voor een beschrijving van de mogelijkheden.