U bent hier

Bariloche

In het hart van het merengebied ligt Bariloche. Het is een groen gebied met vele meren. Er is een tocht om stil van te genieten, van San Martin naar Bariloche langs een aantal ervan. Welke tocht mooier is, is moeilijk te zeggen maar de tocht over de meren naar Chili is een echte aanrader en een goede mogelijkheid om de twee landen met elkaar te combineren. In Bariloche gaat een stoeltjeslift omhoog en vanaf de berg is er een schitterend uitzicht over het meer "de gebroken spiegel". Door de grillige oever lijkt het alsof er meerdere meren te zien zijn hoewel het er slechts 1 is. Veel mensen realiseren het zich niet maar dit is al Patagonië!

Bouwsteen Bienvenido Bariloche

Een zogenaamd startpakket Bariloche. Niet hoeven zoeken naar een hotel, geen onderhandelingen met taxichauffeurs. Een ontspannen begin!

  • 3 overnachtingen in een 3* hotel inclusief ontbijt
  • Halve dag excursie in de omgeving
  • Halve dag naar Cathedral Mount (excl. kaartje voor de stoeltjeslift)


Puerto Blest

Excursie naar Puerto Blest met een boottocht op het Nahuel Huapimeer dat een sterke gelijkenis met de Noorse fjorden heeft.

Prijs vanaf: € ,-- p.p. op basis van 2 personen.

Mount Tronador

Excursie Mount Tronador oftewel " berg Donder" zo genoemd vanwege het geluid veroorzaakt door het bewegen en het breken van de zwarte gletsjer.

Prijs vanaf: € 50,-- p.p. op basis van 2 personen.

San Martin de los Andes

Er is een tocht van Bariloche naar San Martin de los Andes om stil van te worden. De excursie gaat door het Nationale park Nahuel Huap, via een prachtige route langs 7 meren. Een van de meren wordt ook wel el Espejo (de Spiegel) genoemd omdat het water altijd zo glad is dat men zich erin kan spiegelen.

Prijs vanaf: € 76,-- p.p. op basis van 2 personen.

Grensoverschrijdende meren

Wie verder wil naar Chili raden we aan deze tocht te doen. Stukken met de boot en de bus wisselen elkaar af. In Peulla is er tijd om te lunchen. Het laatste stuk met de boot is prachtig met uitzichten op Tronador en de besneeuwde top van de vulkaan de Osorno. Eénmaal aan land voor het laatste stuk naar Puerto Varas wordt er bij de Petrohué watervallen nog een stop gemaakt. Het water is er ongelofelijk azuur blauw. Wie wil kan onderweg overnachten in Peulla.

Prijs vanaf: € 225,-- p.p. op basis van 2 personen.

Llao Llao

Er zijn maar weinig 5 sterren hotels die we ook echt 5 sterren waard vinden maar deze is elke ster dubbel en dwars waard. Een gevoel van nostalgie overvalt je als je binnen komt. De vloer ruikt naar was en de brede vloerdelen kraken. Het is gebouwd in de stijl van een berghotel in de Alpen en zo voelt het ook. De ligging op een schiereiland in het meer is prachtig, het uitzicht van de kamer ook. Wie van golfen houdt kan hier de baan op. Inclusief ontbijt.

Prijs vanaf: € 278,-- p.p. op basis van 2 personen.