U bent hier

El Calafate

In het westen, niet ver van de grens met Chili ligt El Calafate waar de gletsjer Perito Moreno het hoogtepunt is. Voor de Perito Moreno zijn er geen woorden genoeg; indrukwekkend, overdonderend etc. De gletsjer groeit nog steeds en door de druk van het ijs breken er enorme brokken af die met donderend geweld in het water storten. Eens in de zoveel tijd wordt er door het ijs een natuurlijke brug gevormd. Door het schurende water breekt de brug: een zeldzame maar spectaculaire gebeurtenis.

Bouwsteen bienvenido El Calafate

Beginnen met een startpakket El Calafate is wel zo ontspannen. Niet hoeven zoeken naar een hotel en geen onderhandelingen met taxichauffeurs.

  • Transfer luchthaven - hotel
  • 3 overnachtingen in een 3* hotel inclusief ontbijt
  • Dagexcursie naar de Perito Moreno (inclusief toegangsprijs Los Glaciares nationaal park) 

 

Minitrekking Perito Moreno

De excursie naar de Perito Moreno is natuurlijk een must. Nog veel mooier is niet alleen op afstand kijken, maar er onder begeleiding van een gids er over heen klimmen. Inclusief transfer.

Prijs vanaf: € 146,-- p.p. op basis van 2 personen.

Lago Roca

Lago Roca ligt in het zuiden van het nationale park Los Glaciares. De reis gaat over een kenmerkende Patagonische weg; hobbelig dus. De vegetatie is typisch voor deze omgeving. Door de harde wind blijven de planten vaak kleiner dan gewend. Soms zijn er bomen die heel klein blijven terwijl ze op andere plekken enorm zijn. Zo beschermen ze zichzelf tegen de wind. Wat verder verandert het landschap. Doordat er hier meer regen valt worden de bomen hoger en heeft de wind minder vrij spel.

Uiteindelijk is de aankomst bij Lago Roca. Onderweg zijn er stops bij de grotten met bijzondere schilderingen. De uitzichten tijdens de tocht zijn geweldig! Wat valt er te zien? Torres del Paine, Lago Argentino, de Perito Moreno en het schiereiland Magallanes.

Prijs vanaf: € ,-- p.p. op basis van 2 personen.

La Leona versteend woud

Een prima trip voor wie van wandelen houdt. De trip gaat door de prachtige landschappen van Lago Argentino, Fitz Roy en de rivieren van La Leona. Via het Viedma meer komt men bij Estancia Santa Teresita. Daar begint de wandeling van zo’n 3 uur door het versteende woud. Geniet onderweg van een lunch.

Prijs vanaf: € 123,-- p.p. op basis van 2 personen.

De spirit van de gletsjer

Deze 2-daagse tocht gaat per boot door het Upsala kanaal. Wie droomt er niet van varen tussen ijsbergen door. De boot is klein en zal de Titanic niet achter na gaan. Kijk uit het raam en geniet van al het moois. Sta op de brug, voel de trillingen van de gletsjers en ruik de frisse lucht. Alle belangrijke gletsjers worden aangedaan; Upsala, Spegazzini, Onelli en de Perito Moreno. De overnachting is in een aangename hut met eigen douche en toilet.

Prijs vanaf: € ,-- p.p. op basis van 2 personen.

Torres del Paine

Deze lange dagtocht houdt in vroeg op en laat thuis! Maar het is meer dan de moeite waard, er zit van alles in. Vanuit de bus genieten van het landschap, wandelen om uit te komen bij de waterval “El Salto Grande”, per boot Lago Pehoe over en nogmaals een wandeling naar het strand over de hangende brug over de Pingo rivier. In de verte liggen de ijsbergen van de Grey gletsjer. Indien gewenst kunnen we ook hier een hotel boeken en hoeft men niet terug te gaan naar El Calafate.

Prijs vanaf: € ,-- p.p. op basis van 2 personen.

Fitz Roy

Wat dichter bij, 4 uur met de bus van El Calafate ligt het natuurgebied Fitz Roy, de evenknie van Torres del Paine, met als uitvalsbasis El Chalten. Voor wie lekker actief bezig wil zijn, is er een hike in de machtige bergen op de grens met Chili. Indien gewenst komt er een gids langs die suggesties doet voor wandelingen. Met de kaart, gekregen van de gids, worden de wandelingen zelfstandig gemaakt. Prijs inclusief: 

  • Transfer met openbaar vervoer El Calafate - El Chalten v.v.
  • 3 overnachtingen in een 3* hotel incl. ontbijt


Prijs vanaf: € 195,-- p.p. op basis van 2 personen.