U bent hier

Voorbeeldreis 19 dagen Argentinië

Een bijzondere reis voor wie de warmte van Rio met het bruisende van Buenos Aires en het bijzondere natuurschoon van beide landen met elkaar wil combineren. Bezoek oude haciënda’s met de auto, het donderende water van Iguazu en de moerassen van het natuurgebied Ibera dat veel overeenkomsten met de Pantanal in Brazilië heeft. Door het open karakter van het landschap laten veel dieren zich hier zien. Het moerashert, de Capibarra (een soort groot uitgevallen cavia) en de kaaiman zijn vaste bewoners, evenals honderden soorten vogels. Wie geluk heeft kan een Anaconda treffen.
Geniet van de passie van de Tango in Buenos Aires en dans de Samba in Rio.

Dag 1+2+3 Buenos Aires

Aankomst in B.A. en transfer naar het hotel in Recoletta.  Een metrohalte ligt op ongeveer 10 minuten lopen.

Dag 2+3 Vrije dagen om door de stad te dwalen. Overnachting in hotel Art.

Dag 4 Estancia Yapéyu

Na aankomst met de vlucht in Posadas ophalen huurauto en op weg naar de estancia. Altijd al gedroomd om als een gaucho te paard over de pampa te rijden? Nu heb je de kans. De estancia is al meer dan honderd jaar oud en is nog steeds voornamelijk als boerderij in gebruik. Hier krijg je echt het Pampa gevoel wanneer je de Gaucho’s met het vee in de weer ziet.

Dag 5+6+7 Irupé lodge

In de ochtend te paard, te voet, met een 4x4 of met een quad de 2500 hectare grote landerijen van de estancia ontdekken. Er zijn oerbossen, riviertjes en uiteraard Pampa. Na de lunch gaat het verder via Pellegrini naar Irupé Lodge. De lodge is een heerlijke plek om te vertoeven. Het water ligt voor de deur en wie wil kan er in zwemmen maar pas op voor de piranha’s! Liever het zekere voor het onzekere? Aan het zwembad is het ook goed toeven. De Capibaras (een groot uitgevallen cavia die in het water leeft) komen bijna tot aan de voordeur. De gewone cavia`s scharrelen trouwens in de tuin rond.

Dag 6+7 Activiteiten vanuit de lodge zoals varen, wandelen, paardrijden en lunchen bij een boerenfamilie.

Dag 8+9 Estancia Santa Cecilia

Tijd om verder te gaan naar Santa Cecilia. De estancia stamt uit het begin van de vorige eeuw en heeft 4 kamers voor gasten. Ook hier is het weer goed toeven in de tuin waar een zwembad niet ontbreekt. Een wandeling rond zonsondergang langs de Parana rivier is ook van harte aan te bevelen.

Dag 9 Iemand van de boerderij gaat met jullie op pad al naar gelang het uit komt te paard, te voet en/of met een 4x4. Natuurlijk valt er ook hier weer van stoere Gauchos te genieten. 

Dag 10+11+12 Iguazu

Op weg naar Iguazu. Maak een stop in San Ignacio waar de resten van een groot Jezuieten complex te vinden zijn. Voor wie onderweg nog meer stops wil maken, kunnen we het geboortehuis van Che Guevara of de mijnen van Wanda aanbevelen. Aan het eind van de dag wordt de auto ingeleverd.

Dag 11+12 Vrije dagen om op eigen gelegenheid de watervallen te bezoeken en te luieren aan het zwembad.

Dag 13 Iguaçu

Excursie naar de Braziliaanse kant waar wordt overnacht. Koffers mee dus.

Dag 14+15+16+17 Rio de Janeiro 

Zelf naar de luchthaven voor de vlucht naar Rio en transfer naar het hotel 1 blok van het strand van Copacabana

Dag 15+16+17 Vrije dagen. Geniet van alles wat Rio te bieden heeft, strand, heerlijke restaurants, het enorme Christus beeld, het voetbalstadion, de enige jungle ter wereld die midden in een stad gelegen is en de hoge piek van het suikerbrood. Wie uit wil gaan raden we de wijk Lapa aan met al z'n Samba cafés. Vervelen is uitgesloten!

Dag 18 Naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Dag 19 Aankomst Nederland


Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!
 

Vraag een offerte aan