U bent hier

9daagse Flydrive Argentinië 

Mendoza - Mina Clavero - Cordoba 

Dag 1+2+3 Mendoza

Ophalen huurauto en op weg naar wijnboerderij Finca Adalgisa waarvan één van onze klanten ooit eens uitgeroepen heeft “de hemel op aarde bestaat echt”!

Dag 4+5 Mina Clavero (455km)

De weg is goed maar de omgeving is ruig. Bergen, kloven en rivieren wisselen elkaar af. Onderweg, 9 km voor Minas, ligt Nono. Een aardige stop is hier Museo Rocsen. In een loods tref je voorwerpen van de meest uiteenlopende aard, meubels, speelgoed, stenen, rijtuigen etc. Het lijkt wel een winkel van Sinkel.

Dag 5 Vrije dag. Mina Clavero is een klein stadje dat door z’n relaxte sfeer en therapeutische mineraalwater aantrekkingkracht uitoefent op vele vakantiegangers.

Dag 6 Alta Gracia (120km)

Vandaag naar Alta Gracia rijden, het is niet zo ver dus geen gestress. Het is een oude stad die eigenlijk één grote jezuïeten estancia was. Voor wie het interessant vindt: Ché Guevara heeft als kind nog in deze stad gewoond.

In dit gebied kan men het gevoel hebben in de alpen te zijn beland. In plaatjes als Villa General Belgrano en La Cumbrecita waant men zich echt in het zuiden van Duitsland of  Zwitserland. Er is apfelstrudel of Schwartzwalder Kirchtorte te bestellen bij de koffie. In Belgrano kennen ze ook een Octoberfest!

Dag 7+8+9 Cordoba (46km)

Vandaag op pad naar Corodoba. Inleveren huurauto.

Dag 8+9 Vrije dagen in deze levendige stad met z’n koloniale panden, restaurantjes en winkels. Hoewel de stad groot is, is het te voet goed te doen.

Dag 10 Eventueel verlenging van de reis of naar huis


Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!
 

Vraag een offerte aan