U bent hier

13daagse flydrive Argentinië

Mendoza - Valle Fertil - Tucuman - Cafayate - Cachi - San Antonio de los Cobres - Humahuaca - Salta 

Dag 1+2 Mendoza

Zelf naar de luchthaven voor de vlucht naar Mendoza. Transfer naar het hotel. Het is beter de volgende dag de auto op te halen. Zo wordt de airport tax vermeden die aardig in de papieren loopt. Mendoza is een prettige stad.

Nergens in Argentina zijn er zoveel verstolen pleintjes waar het goed toeven op een terrasje is. De bevolking is vriendelijk en de sfeer ontspannen!

Dag 2 Ophalen huurauto en tijd om de stad te ontdekken of in de omgeving te toeren. Overnachting.

Dag 3+4+5 Valle Fertil

Op weg naar het noorden door de wijngaarden via San Juan naar Valle Fertil voor een overnachting (420km). Het is er groen en aangenaam qua klimaat en nergens in Argentinië zie je zoveel fietsen als hier. Overnachting.

Dag 4 Valle Fertil Vrije dag om Valle de la Luna te bezoeken. De naam zegt het al, de meeste mensen associëren dit stenen landschap met een maanlandschap. Op deze plek worden nog steeds complete dinosaurussen gevonden. Een aantal kleinere soorten zijn niet helemaal uitgegraven en goed te zien. Overnachting.

Dag 5 Valle Fertil Tijd om naar Talampaya te gaan. Dit nationale park wordt weinig door buitenlandse toeristen bezocht en is zeer indrukwekkend! Met een klein beetje geluk laten de Vicuñas, een wilde lamasoort die langzamerhand steeds zeldzamer wordt, zich zien. Overnachting.

Dag 6 Tucuman

In 1 lange dag (ongeveer 500km) naar Tucuman. Tucuman is een wat grotere plaats en het centrale plein waar vaak allerhande zaken te koop zijn, is de moeite waard. Overnachting.

Dag 7 Cafayate

Via de ruines van Quilmes en de groene vallei van Tafi del Valle naar het mooie Cafayate (229km). De kloven rond Cafayate zijn prachtig en vormen vaak een natuurlijk theater. In één van deze theaters heeft Mercedes Sosa eens gezongen. Overnachting.

Dag 8 Cachi

Prachtige route door een groene vallei. De dag is stoffig want het grootste gedeelte van de wegen is niet verhard. Maak een stop bij het kapelletje in de overhangende rots.

Dag 9 San Antonio de los Cobres

De mooie maar ruige route via Cachi naar San Antonio de los Cobres waar ook de Tren a las Nubes komt. Het lijkt niet zo heel lang maar de wegen draaien en kronkelen dat het een aard is. Niet het hele jaar is deze route berijdbaar. Soms moet men het eerste stuk via Salta doen als er veel regen is gevallen. Ga dus op tijd weg. 

Dag 10 Humahuaca / Tilcara

Verder op pad naar Humahuaca (279 km). Het landschap blijft boeien. Reken op een lange dag. De wegen zijn niet zo goed en de bergen remmen de vaart. 
De dag eindigt in Tilcara waar een  klein archeologisch museum is. Bij het museum zijn er meestal handgemaakte sierraden van goede kwaliteit te koop die stuk voor stuk uniek zijn. Neem voldoende geld mee want pinnen is hier niet eenvoudig! Overnachting in Tilcara.

Dag 11+12 Salta

Via Jujuy naar Salta (253km). Het is ook mogelijk net buiten de stad te overnachten in San Lorenzo. Daar ligt een groene, koele kloof waar overdag veel dagjesmensen komen maar waar het ’s avonds heerlijk rustig is. Met de auto is het 15 minuten van Salta.

Dag 12 Salta Vrije dag om te genieten van deze omgeving. Vervelen is eigenlijk uitgesloten!

Dag 13 Verder naar ???

Naar de luchthaven en inleveren huurauto.

Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk! Denk bijvoorbeeld aan Iguazu.

 

Vraag een offerte aan