U bent hier

Schiereiland Valdes

Ten Zuidoosten ligt het schiereiland Valdes waar van juni tot november de walvissen komen. Het is werkelijk spectaculair om met een bootje de zee op te gaan en deze machtige dieren van dichtbij te zien. Soms zwemmen ze onder de boten door. Pinguïns zijn er bijna het hele jaar te vinden, maar vooral in Punta Tombo. Overigens moet je niet verbaasd staan te kijken wanneer een vos je pad kruist. De Welsh die zich hier lang geleden hebben gevestigd zijn met hun tearooms en rode haar een bijzonderheid op zich.

Bouwsteen bienvenido Valdes

Een zogenaamd startpakket. Geen onderhandelingen met taxichauffeurs, niet hoeven zoeken naar een hotel.

  • Transfer luchthaven - hotel
  • 2 overnachtingen in een 3* hotel in Puerto Mandryn inclusief ontbijt
  • Dagexcursie over het schiereiland


Excursie Punta Tombo

Maak een excursie naar de pinguïns bij Punta Tombo, 110 km ten zuiden van Trelew. Meer dan een half miljoen pinguïns nestelen hier. Het is daarmee de grootste kolonie op het vaste land van Zuid Amerika. Wie wil kan een kopje thee drinken tijdens de stop in Gaiman. Inclusief toegangsprijs park en lunch box.

Prijs vanaf: € 73,-- p.p. op basis van 2 personen.

Excursie estancia San Lorenzo  

Vroeger was dit gedeelte van het eiland niet toegankelijk. Het was het centrum van de schaapscheerderij maar bovenal werden hier de zeeleeuwen gevild voor hun huid en hun vet. Gelukkig behoort dat laatste tot het verleden. Nu is het bekend vanwege de grote kolonie pinguïns. Met de fourwheel-drive kan dicht bij de nesten gekomen worden. Te voet wordt er over een pad gewandeld waar erg weinig mensen komen maar des te meer pinguïns!

De tocht gaat verder naar het oosten, naar Caleta Valdés, waar kuddes zeeolifanten liggen te zonnen op de stranden en de zandbanken. In het zuiden is Punta Pirámida het hoofddoel. Hier kiezen de zeeleeuwen niet voor het strand maar voor de steile kliffen. In het walvisseizoen dan komen meer dan 600 walvissen in deze baai om te baren of een nieuwe partner te zoeken. Inclusief transfer, toegangsprijs park en lunch box.

Prijs vanaf: € 230,-- p.p. op basis van 2 personen.


De regio is uitstekend geschikt om zelf per auto te ontdekken!!