U bent hier

Ushuaia

Verder naar het zuiden ligt Vuurland. Vuurland is genoemd naar de vuren die vroegere indianenculturen, de Onas en de Yaganes, ontstaken om de kou te verdrijven. Nergens ter wereld kan men over de weg zuidelijker reizen dan net onder Ushuaia; het startpunt van het pakket en de zuidelijkste stad ter wereld. Valleien waar riviertjes verdwijnen in kristalheldere meren, de met sneeuw bedekte bergen, de wouden en het Beagle kanaal nodigen uit tot een ontdekkingsreis.

Bouwsteen bienvenido Ushuaia

Een zogenaamd startpakket Ushuaia. Niet hoeven zoeken naar een hotel, geen onderhandelingen met taxichauffeurs. Transfer naar het hotel, een rustig begin!

  • Transfer luchthaven - hotel
  • 3 overnachtingen in een 3* hotel inclusief ontbijt
  • Excursie over het Beagle kanaal
     

Beagle kanaal

In het Beagle kanaal leven op de rotsen robben, pinguïns en diverse vogelkolonies. De tocht over het kanaal is per reuze catamaran en duurt een halve dag.

Prijs vanaf: € 42,-- p.p. op basis van 2 personen.

Beagle kanaal met Harberton

De tocht gaat per boot door het kanaal langs het eiland van de zeeleeuwen en het eiland van de vogels. Iets voorbij de vuurtoren is het eiland Martillo te zien dat meestal vele pinguïns herbergt. Bij Estancia (boerderij) Harberton kunnen de benen gestrekt worden. Wandel door de tuin, het park of over de begraafplaats van de familie.

Prijs vanaf: € 85,-- p.p. op basis van 2 personen.

Lago Fagnano/Escondido

Niet ver van Ushuaia liggen een aantal prachtige meren. De tocht gaat over de bergen van de Andes met als hoog(s)te punt de pas van Garibaldi. Het uitzicht vanaf de pas over de meren is fenomenaal! Onderweg is er tijd om uit te stappen en te genieten van al het moois dat de omgeving biedt.

Prijs vanaf: € 51,-- p.p. op basis van 2 personen.

Off the road tour 4x4

Voor wie wat ruigers zoekt is dit een prima tocht. In de jeep gaat het door de bossen en over smalle paden. Een deel van de tocht gaat dwars door het meer. Natuurlijk wordt het op mooie plekjes gestopt en gaat de Mate (een typische Argentijnse kruidenthee) rond. Er is een stop aan het meer waar wat tijd is ingeruimd voor een kleine wandeling. Hongerig terug staat de “asado” al klaar met dank aan de gids/kok.

Prijs vanaf: € 123,-- p.p. op basis van 2 personen.

Tierra del Fuego actief

Een trip voor de actieven onder ons. Er wordt veel gewandeld onder andere door een beverbos (4 á 5 uur in totaal). Met een zodiac gaat de tocht over het Beagle kanaal naar Isla Redonda. Pas sinds kort is het mogelijk om het eiland te bezoeken. Tijd om te wandelen! Na weer een stuk varen komt men in de Lapataia baai, het eindpunt van de Pan-Amerikaanse snelweg. Inclusief toegangsprijs nationaal park. 

Prijs vanaf: € 62,-- p.p. op basis van 2 personen.

Tierra del Fuego actief met de kano

Degenen die een rubberboot te lui vinden kunnen er voor kiezen om het Beagle kanaal met de kano op te gaan. In grote lijnen is de excursie dezelfde als bovenstaande maar de zodiac wordt vervangen door een kano. De wateren zijn kalm maar aan het eind moeten de spieren harder werken om de stroming te trotseren. Inclusief toegangsprijs nationaal park.

Prijs vanaf: € 129,-- p.p. op basis van 2 personen.