U bent hier

8 daagse Flydrive Argentinië

Salta - Cafayate - Cachi - Salta - Tilcara - Salta

Dag 1 Salta

Aankomst in Salta en transfer naar het hotel. In de middag een exclusieve wandeling door stad obv een gids. Geniet van de oude koloniale gebouwen en de trip naar boven met de kabelbaan. Eenmaal boven is er een prachtig panoramisch uitzicht over de stad.

Dag 2 Cafayate (190 km)

Op weg naar Cafayate door de vruchtbare Lerma vallei. Net voor Cafayate een 3 uur durende wandeling door de Quebrada de las Conchas obv een gids. De wind en het water hebben een niet te vergelijken landschap geschapen. De uitzichten onderweg op de bergen met vele kleuren zijn prachtig. Met de auto naar Cafayate voor de overnachting.

Dag 3 Cachi (175km)

Naar Cachi over voornamelijk grintwegen door de Calchaquires vallei. Bij de Las Flechas kloof staat de gids te wachten voor een 2 uur durende wandeling door een landschap van wit zandsteen. De wind en de regen hebben bizarre figuren gecreëerd. Cachi is een typisch Andes dorp, kalm en kleurrijk.

Dag 4 Salta (100km)

Verder naar Salta langs de “Tin Tin”weg en door het nationale Park Los Cardones. Het park is ontstaan om de cactussen te beschermen die bedreigd werden om aan de vraag naar cactushout te voldoen.

Dag 5 Tilcara (200km)

Neem de prachtige bergweg via Jujuy naar het noorden en de afslag naar Purmamarca. We kunnen de korte wandeling (5km) naar de berg met de 7 kleuren aanbevelen. Bij Tilcara wacht de gids met llamas voor een hike van een halve dag. Hij heeft een lunchpakket bij zich met typisch lokale gerechten. Overnachting in Tilcara.

Dag 6+7 Salta (250km)

Verder naar het noorden naar Humahuaca. Het is puur indiaanse gebied. Wees niet verbaasd als je de lokale bevolking eerst wat drinken op de grond ziet gooien voor ze zelf wat nemen. Pachamama, moeder aarde, moet eerst drinken.

Dag 7 Vrije dag in Salta.

In het droge seizoen (maart-november) kan het programma uitgebreid worden met een bezoek aan Iruya van waaruit een prachtige dagwandeling gemaakt kan worden.
 

Vraag een offerte aan